Screenshot Sportklub
Screenshot Sportklub

VIDEO Panathinaikosu atenski derbi, Vidina pogreška bez posljedica

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 09.04.23. | 22:47

Na vrhu ljestvice sad su izjednačeni PAO i AEK sa po 69 bodova, Olympiacos ima 63, PAOK 60

Nakon četiri kola grčke Lige za prvaka na vrhu ljestvice izjednačeni su Panathinaikos i AEK, nakon što su u (ukupno) 30. kolu Superlige pobijedili svoje suparnike, PAO u velikom atenskom derbiju Olympiacos 2:0, a AEK solunski Aris 3:1. Panathinaikos i AEK imaju po 69 bodova, Olympiacos 63, PAOK 60, a borbu za preostalo mjesto u Europi (Konferencijska liga) vode Aris (41) i Volos (40 bodova).

AEK je popodne nadvisio Aris 3:1, pogocima Levija Garcije (36.-11m) i Stevena Zubera (82., 90+5.), izjednačio je bio Juan Iturbe (45+1.), a Domagoj Vida je odigrao cijelu utakmicu za domaće, a nesmotrenošću je začeo akciju gostiju za 1:1, no ne može ga se smatrati krivcem, jer akcija je dugo trajala, a pogodak je postignut nakon odbijanca od vratnice.

Pogotke pogledajte OVDJE (Sportklub).

PAOK je već nakon prvog poluvremena vodio 4:0 protiv Volosa, koji je u drugih 45 minuta spasio čast.

Pogotke pogledajte OVDJE (Sportklub).

I navečer u derbiju, odluka također nakon prvog poluvremena, kad su Andraž Šporar u 28. minuti (iskoristio veliku pogrešku iskusnog Sokratisa) i Youssef El Arabi autogolom u 36. (glavom nakon kornera s prve vratnice, baš majstorski, ali u krivu mrežu) doveli domaćina do 2:0, što je ostalo do kraja.

Nažalost, u 15. minuti zbog ozljede je izašao Zvonimir Šarlija, zasad je nepoznata dijagnoza, a od ex-HNL-ovaca Laszlo Kleinheisler je u 84. minuti zamijenio Adama Gnezdu Čerina.

Pogotke pogledajte OVDJE (Sportklub). (G)

Grčka Liga za prvaka, 30. kolo

Nedjelja, 9. travnja

AEK – Aris 3:1

PAOK – Volos 4:2

Panathinaikos – Olympiacos 2:0



Tagovi

grčka nogometna ligaPanathinaikosOlympiacosAEKPAOKDomagoj VidaZvonimir ŠarlijaLaszlo KleinheislerAdam Gnezda Čerin

Ostale Vijesti