VIDEO: Midtjyyland bolji od Man Uniteda, Borussia sigurna protiv Porta

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 18.02.16. | 21:04

Louis van Gaal nije uspio doći do pobjede u Danskoj.

Midtjylland je ostvario najveću pobjedu u povijesti kluba. Ovaj danski klub, specifičan po velikoj ulozi analitike u radu kluba, s 2:1 je pobijedio Manchester United u prvoj utakmici šesnaestine finala Europske lige. 'Crveni vragovi' su na zagrijavanju ostali bez ozlijeđenog Davida De Gee, ali je Sergio Romero odlično odradio svoju dionicu na golu. Argentinac je zaustavio nekoliko odličnih udaraca domaćih igrača i uz strijelca Depayja bio najzaslužniji da su gosti do 44. minute vodili, ali onda je Sisto pokazao pokazao zašto je jedan od najtraženijih mladih igrača u Europi. On je lijepo prošao kroz protivničku obranu i zabio gol te je Midtjylland izjednačio rezultat. U nastavku su Danci nastavili s pritiskom, imali više šansi od Manchester Uniteda, a sve zajedno je rezultiralo golom Onuacha koji je donio pobjedu svojoj momčadi.

Najuzbudljivija utakmica igrala se u Saint-Etienneu gdje su domaćini vodili s 2:0. Basel je izjednačio, ali je Bahebeck ipak donio pobjedu Francuzima.

Fernando Llorente je bio najzaslužniji za uvjerljivu pobjedu Seville protiv Moldea, a veliki posao je napravila Borussia iz Dortmunda koja je s 2:0 pobijedila Porto. Minimalne domaće pobjede ostvarili su Anderlecht protiv Olympiacosa te Villarreal protov Napolija.

Jedina utakmica koja je završila bez pobjednika bila je ona između Fiorentine i Tottenhama, vjerojatno i najinstrigantniji par ovog dijela natjecanja. Englezi su poveli iz kaznenog udarca u 37. minuti, a sjajnim golom je izjednačio Bernardeschi. Pri rezultatu 1:1 u igru su ušli Kalinić i Badelj te odigrali posljednjih pola sata za domaćine.

Europska liga, šesnaestina finala:

Anderlecht – Olympiacos 1:0 (Mbodji 68')

Borussia Dortmund – Porto 2:0 (Piszcznek 6', Reus 71')

Fiorentina – Tottenham 1:1 (Bernardeschi 59'/Chadli 37'-11m)

Midtjylland – Manchester United 2:1 (Sisto 44', Onuacho 77'/Depay 37')

Sevilla – Molde 3:0 (Llorente 35', 49', Gameiro 72')

Saint-Etienne – Basel 3:2 (Sall 9', Monnet-Paquet 39', Bahebeck 77'/Samuel 44', Janko 56'-11m)

Villarreal – Napoli 1:0 (Suarez 82')

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

OlympiacosMidtjyllandMoldeFC Basel

Ostale Vijesti