REUTERS/Carl Recine
REUTERS/Carl Recine

VIDEO Kolaps kod najvećeg rivala, Everton zadao bolan udarac Liverpoolu u borbi za naslov

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 24.04.24. | 22:55

Domaćin je upisao potpuno zasluženu pobjedu, nakon koje će Redsima trebati pravo čudo da osvoje titulu engleskog prvaka

Nogometaši Evertona ostvarili su veliku pobjedu u 29. kolu engleske Premier lige, na svom su Goodison Parku u Merseyside derbiju, pobijedili Liverpool 2-0.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Osim velikog zadovoljstva zbog pobjede protiv gradskog rivala, Evertonu ovi bodovi puno znače za bijeg iz opasne zone na ljestvici. Isto tako, Liverpool je napravio ogroman korak unatrag u borbi koju vodi s Arsenalom i Manchester Cityjem za naslov prvaka.

U 27. minuti Everton je poveo golom Branthwaitea, nakon velike gužve u gostujućem šesnaestercu i brojnih odbijanja lopte. U prvih 45 minuta bolje je šanse imao Liverpool, ali je domaći vratar Pickford sjajno branio udarce Nuneza i Diaza.

Gol za 2-0 postigao je Calvert-Lewin u 58. minuti kada se nakon kornera visoko vinuo i glavom pogodio suparničku mrežu. Unatoč tome što je Liverpool do kraja pokušao učiniti dvoboj neizvjesnim, Diaz je pogodio i vratnicu, Everton je sačuvao vodstvo i tri vrlo važna boda. Everton je ostao na 16. mjestu ljestvice, ali je pobjegao svim ostalim klubovima koji mu gledaju u leđa.

Liverpool je na drugom mjestu ljestvice ostao tri boda iza vodećeg Arsenala te ima bod više od Manchester Cityja, ali i dvije odigrane utakmice više.

Golove s utakmice pogledajte OVDJE (Arenasport)

Uz puno muke Manchester United je na svom Old Traffordu pobijedio posljednju momčad na ljestvici Sheffield United s 4-2. Gosti su dva puta vodili, golovima Boglea u 35. i Breretona u 50. minuti. Prvi gol za Manchester United dao je Maguire u 42., dok je junak domaće pobjede bio Bruno Fernandes. Portugalac je u 61. realizirao jedanaesterac za 2-2, a u 81. minuti pogodio za preokret i 3-2. Sve je okončano golom Hojlunda. Ivo Grbić utakmicu je odgledao s klupe.

Golove s utakmice pogledajte OVDJE (Arenasport)

Crystal Palace je upisao treću ligašku pobjedu u nizu. Nakon Liverpoola i West Hama ovaj put je na domaćem terenu pobijedio Newcastle 2-0, a prvo ime dvoboja bio je dvostruki strijelac Mateta.

Golove s utakmice pogledajte OVDJE (Arenasport)

Bournemouth je u gostima pobijedio Wolverhamtpn 1-0 golom Semenya u 37. minuti, a gosti su vodstvo zadržali i u posljednjih petnaest minuta susreta kada su imali igrača manje.

U četvrtak će utakmicu ovog kola još odigrati Brighton - Manchester City.

(Hina)


Tagovi

Premier ligaPremiershipLiverpoolEverton

Ostale Vijesti