Reuters/John Sibley
Reuters/John Sibley

VIDEO Arsenal slomio Liverpool u festivalu pogrešaka na Emiratesu!

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 04.02.24. | 19:20

Topnici su se ovom pobjedom ponovno vratili u utrku za naslov

Iako rosteri Arsenala i Liverpoola imaju kombiniranu tržišnu vrijednost gotovo dvije milijarde eura, u derbiju 23. kola Premier lige vidjeli smo festival – pogrešaka! Na koncu su manje griješili izabranici Mikela Artete i pobjedom 3-1 na Emiratesu ponovno istaknuli jasnu kandidaturu za naslov prvaka…

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Uvodnih 45 minuta odisalo je dominacijom Topnika, gosti su već u 11. minuti mogli dobiti dojam s kakvim je gardom njihov protivnik istrčao na Emirates. Gabriel Martinelli je fino centrirao u šestnaesterac gdje se našao Bukayo Saka, ali je skrenuo loptu glavom daleko od desne stative.

Tri minute kasnije, na semaforu je stajalo 1-0 za Arsenal. Saka je pokupio jednu loptu na polovici Liverpoola, a obrana Redsa mu je otvorila širok koridor po sredini terena, a ofenzivac Topnika se prošetao od šesnaesterca i mirno matirao Alissona za vodstvo.

Nastavio je Arsenal pritiskati, jurnuli su Artetini izabranici i po drugi pogodak. U 38. minuti si je Gabriel oslobodio nešto prostora na rubu šesnaesterca, pokupio odbijanac i uputio dobar udarac. Alisson je majstorski obranio njegov pokušaj koji je išao nisko po sredini gola.

I onda je Liverpool iz ničega stigao do pogotka - Luis Diaz je utrčao u kazneni prostor i pucao, ali je Gabriel nespretnom reakcijom ugurao loptu u vlastitu mrežu.

Drugi dio Arsenal je otvorio na jednak način kao i drugi – pritiskom na obranu Redsa. Tako je Martin Odegaard oprobao udarac u 52. minuti kada je bez oklijevanja pucao s ruba kaznenog prostora, no lopta je završila u korneru.

Reklamirali su, zatim, u 63. minuti igrači Arsenala jedanaesterac. Kai Havertz je pao u 16-ercu nakon duela s Mac Allisterom, no sudac Taylor je nakon konzultacije s VAR monitorom pokazao da se igra može nastaviti.

Ta situacija kao da je razjarila domaće, pa su u narednim minutama sasvim stisnuli Redse i već u 67. stigli do novog vodstva. Van Dijk i Martinelli su bili u duelu za jednu dugu loptu, stoper Liverpoola je gradio loptu za vratara Alissona koji poput kakvog amatera sasvim promašuje loptu, a Martinelli ju je neometano pospremio u praznu mrežu.

Do kraja utakmice svjedočili smo raspadu Liverpoola. Prvo je Konate zaradio isključenje u a onda je Trossard uz svesrdnu pomoć i novu grešku Van Dijka i Alissona pečatirao pobjedu Topnika. I više nego zasluženu.

Golove pogledajte OVDJE (Arena Sport)



Tagovi

Premier ligaArsenalLiverpool

Ostale Vijesti