Zvonimir Barisin/PIXSELL
Zvonimir Barisin/PIXSELL

Ponajbolji igrač Istre 1961 propušta Hajduk, ali i ostatak sezone

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 08.05.24. | 10:30

Ove sezone upisao je 29 nastupa za pulski sastav i zabilježio dvije asistencije.

Još do prije nekoliko mjeseci činilo se da će utakmica Istra 1961 - Hajduk ove nedjelje na Aldo Drosini biti jedna od ključnih na Hajdukovom putu prema dugoočekivanoj tituli. No, dvoboj između pulskog i splitskog prvoligaša sada se igra za čisti prestiž. Hajduk je osigurao treće mjesto, a Istra 1961 ima priliku sezonu završiti kao - šesta momčad lige. Puljani pod paskom Paola Tramezzanija igraju odlično, u zadnja tri kola upisali su sve tri pobjede, od čega dvije gostujuće te im Varaždin, koji je u prošlom kolu svladao Hajduk na Poljudu, sada bježi dva boda.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

I Varaždin i Istru 1961 u predstojećem 34. kolu očekuju teške domaće utakmice. Varaždin dočekuje Rijeku koja se bori za naslov, a Istra 1961 Hajduk koji se, iako igra bez imperativa, želi iskupiti za domaći poraz i očajnu igru protiv Varaždina. Zanimljivo, u idućem, pretposljednjem kolu prvenstva na Aldo Drosini susrest će se Istra i Varaždin i taj bi dvoboj mogao biti svojevrsni direktni okršaj za 'prvaka donjeg doma tablice'.

Paolo Tramezzani je svojim igračima nakon pobjede nad Rudešom dao tri dana slobodno. Reklo bi se, po dan za svaku od tri vezane pobjede. No, u tom periodu talijanski strateg dobio je jednu lošu vijest. Ponajbolji igrač Istre, Oleksandr Petrusenko, protiv Rudeša je zadobio rupturu lista. S obzirom na to da je Petrusenko jedan od najvrjednijih igrača Istrine momčadi, a sezona je za pulskog prvoligaša već sada zadovoljavajuća i riješena, 26-godišnji Ukrajinac sigurno će propustiti nedjeljni sraz s Hajdukom, ali i posljednja dva kola prvenstva. Jednostavno, u ovom trenutku nema mjesta niti potrebe za rizikom. Svima je u interesu a se Petrusenko kvalitetno rehabilitira i spreman dočeka pripreme za novu sezonu koje počinju već u lipnju.

Petrusenko je, podsjetimo, u Istru stigao na ljeto 2022. iz mađarskog Honveda. U dvije sezone u HNL-u prometnuo se u jednog od najboljih i najpouzdanijih igrača na poziciji 'šestice', a ove sezone je u 28 HNL nastupa, 29 ukupno, zabilježio dvije asistencije. Još uvijek, doduše, čeka na prvijenac u HNL-u ili HNK-u.

Petrusenko se tako priključio Morisu Valinčiću, hrvatskom U21 reprezentativcu, koji je sezonu završio zbog problema s koljenom. No, nije sve tako sivo u rosteru Paola Tramezzanija. U nedjelju će moći računati na oporavljenike Franu Mlinara i Antonija Maurića. Njih dvojica će, zajedno s Ivanom Ćalušićem, konkurirati za početnu postavu protiv Hajduka umjesto odsutnog Petrusenka.

Istra je za dvoboj protiv Hajduka već prodala više od četiri tisuće ulaznica tako da nas u nedjelju na Aldo Dorsini očekuje pravi nogometni ambijent i utakmica dva rasterećena protivnika. (N.R.)



Tagovi

Istra 1961Hrvatska nogometna ligaHNLOleksandr Petrusenko

Ostale Vijesti