Ken Blaze-USA TODAY Sports
Ken Blaze-USA TODAY Sports

Francuski centar i četvrti put najbolji defenzivac NBA lige

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 08.05.24. | 11:33

Izjednačio se s dosadašnjim rekorderima Dikembeom Mutombom i Benom Wallaceom na vrhu ljestvice

Francuski centar Rudy Gobert po četvrti je put u karijeri proglašen za najboljeg obrambenog igrača sezone u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu NBA.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Igrač Minnesota Timberwolvesa time se izjednačio s dosadašnjim rekorderima Dikembeom Mutombom i Benom Wallaceom na vrhu ljestvice igrača s najvećim brojem nagrada u toj kategoriji. Gobert je ovu nagradu, koja od prošle sezone nosi ime po legendarnom centru Houston Rocketsa Hakeemu Olajuwonu, osvajao već 2018., 2019. i 2021.

Gobert je tijekom ligaškog dijela ove sezone u 76 utakmica upisivao 2.1 blokada po utakmici uz 14.0 koševa i 12.9 skokova, a svojim je prisustvom u reketu bio najzaslužniji što je Minnesota primala najmanji broj poena po utakmici (106.5) u sezoni, dok su njezini suparnici imali najslabiji šut iz igre (45 posto).

Ukupno je Gobert osvojio 433 boda u izboru za najboljeg obrambenog igrača, a 72 od 101 glasača postavilo ga je na prvo mjesto. Drugo je mjesto u ovom izboru zauzeo još jedan Francuz, "rookie" San Antonio Spursa, koji je dan ranije osvojio nagradu za novaka godine, Victor Wembanyama s 245 bodova, dok je na trećem mjestu centar Miami Heata Bam Adebayo s 91 bodom.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.




Tagovi

Rudy GobertNBA

Ostale Vijesti