Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Varaždin i Lokomotiva traže prekid nevjerojatne rezultatske tradicije (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 13.04.24. | 08:00

Dvoboj počinje u 16.50 sati, a izravan televizijski prijenos bit će na Max Sport 1 kanalu

Hrvatska nogometna liga stigla je do 30. kola, koje je jučer otvoreno odličnom utakmicom Rudeša i Slaven Belupa. Farmaceuti su preokretom stigli do 3-1 pobjede, čime su Rudeš i matematički izbacili iz borbe za ostankom u ligi. Dakle, ako je ikakvih dvojbi i bilo, sada je jasno da preostali klubovi iz donjeg dijela ljestvice mogu mirno odigrati završnicu sezone i krenuti sa svojevrsnom pripremom za novu sezonu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

To će definitivno vrijediti i za momčadi koje otvaraju današnji program, a to su Varaždin i Lokomotiva. Oba sastava poznata su po tome da imaju snažnu školu nogometa i da svake sezone afirmiraju nekoliko pojedinaca iz vlastitog omladinskog pogona. No, pored toga, treba istaknuti kako se bore i za što bolji plasman na kraju sezone, što nije nimalo nevažno, pogotovo u slučaju zagrebačkog sastava.

Naime, u 30, kolo Lokomotiva je ušla kao petoplasirani sastav prvenstva, ali samo s bodom manje od Osijeka. Što se Varaždina tiče, oni su skupili 33 boda, osam manje od Lokosa, tako da im je gornji dio ljestvice teško dostižan. Realniji je cilj borba za 6. mjesto protiv Gorice, za kojom kaskaju dva boda.

Kada igraju Lokomotiva i Varaždin, remi je neizbježan! Taj zaključak možemo izvući ne samo nakon njihovih ovosezonskih dvoboja, nego ako zavirimo i u prošlosezonske duele Lokomotive i Varaždina, dolazimo do čak šest uzastopnih remija u nizu. Pritom su prethodna dva završena bez ijednog postignutog pogotka. Hoće li se ta tradicija promijeniti, saznajte danas od 16.50 sati, a izravan televizijski prijenos bit će na Max Sport 1 kanalu.

Spomenimo i da će kod momčadi Silvija Čabraje suspenziju zbog žutih kartona odrađivati Marko Vranjković, dok Nikola Šafarić na drugoj strani nema takvih problema.

Glavni sudac utakmice bit će Zdenko Lovrić (Đakovo), pomagat će mu Kristijan Novosel (Valpovo), Deni Grofelnik (Valpovo) i Tihomir Pejin (Donji Miholjac), VAR sudac bit će Igor Pajač (Sv. I. Zelina), a AVAR Vedran Đurak (Sv. I. Zelina). (I.M.)

Očekivani sastavi:

Varaždin (4-3-3)


Lokomotiva (4-2-3-1)




Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLNK VaraždinVaraždinLokomotiva ZagrebNK Lokomotiva

Ostale Vijesti