Van Persiejeva družina utrpala pola tuceta Ajaxu

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 27.01.19. | 16:37

Kopljanici poniženi.

Veliki derbi nizozemske lige gledali smo u 19. kolu. Na legendarnom De Kuipu, domaći Feyenoord je ponizio Ajax rezultatom 6-2.

Fantastičnu utakmicu gledali smo u Rotterdamu, a čak pet zgoditaka vidjeli smo već u prvom poluvremenu. Kao šok je domaćinu stigao pogodak Kopljanika već u 8. minuti. Lasse Schone je odlično pogodio iz slobodnog udarca za vodstvo, ali samo osam minuta kasnije Toornstra poništava gostujuću prednost. U 31. minuti domaćini stižu do preokreta. Steven Berghius matira vratara Onanu, ali već dvije minute poslije Hakim Ziyech ponovno vraća rezultat u egal. Izrazito sadržajan prvi dio zaključio je Robin Van Persie lijepim golom u 42. minuti za novo vodstvo domaćih.

U drugom poluvremenu gledali smo samo Feyenoord na djelu. Iako je Ajax imao terensku nadmoć, velike prilike stvarali su samo momci iz Rotterdama te su im utrpali još tri komada do kraja utakmice. Počelo je drugim pogotkom Van Persieja u 56. minuti, a posao su dovršili Vilhena u 75. minuti te Ayoub u 84.

Ovaj kiks Ajaxa je ostavio na 5 bodova zaostatka za braniteljem naslova PSV-om iz Eindhovena, dok Feyenoord sa 39 bodova kaska za 'Kopljanicima' velikih 8 bodova.

(Foto: screenshot)


Tagovi

Robin van PersieHakim Ziyech

Ostale Vijesti