REUTERS/David Klein
REUTERS/David Klein

U Londonu ništa novo: Chelsea rutinirano svladao Arsenal, Lukaku zabio prvijenac (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 22.08.21. | 19:15

Topnici i dalje bez streljiva

Top koji je prazan – ne puca. Arsenal je danas bio baš to. Veliki skupi top, koji jednostavno u svom “arsenalu” nema adekvatne municije, a ni defenzivne zidove koji bi ih spasili od protivničkih udara. Danas je na stadionu u Emiratima sve išlo u skladu s očekivanjima, gosti su rutinirano slavili s 2:0 i tako gurnuli Arsenala na dno tablice. Dvije utakmice, četiri primljena i nijedan zabijeni gol. Arteta opasno živi, a Premier Liga je tek počela.

Nakon dobrih igara u ranijem terminu, gdje smo ispratili remi Manchester Uniteda na St. Mary’s stadionu protiv Sotona, i pobjedu Spursa protiv Wolvesa na Molineauxu, u Londonu je odigran gradski derbi. Premda su na papiru Arsenal i Chelsea veliki rivali u Londonu, danas su Plavci pokazali kako su gazde u gradu i da će Arsenal ove sezone opet dugo tražiti formu koja nikako da stigne.

Treba biti fer i reći kako se teško suprotstaviti europskom prvaku koji se neki dan pojačao sa 115 milijuna eura teškim golgeterom iz Intera Romeluom Lukakuom. Stasiti Belgijanac je kratko čekao na svoj debi u Londonu, privikavanje bi trebalo biti kratko.

(2.55) WEST HAM (3.30) LEICESTER (2.75)

Kratko je čekao i na prvi pogodak. Već je u 15.minutoj bio na pravom mjestu u pravo vrijeme što je bilo dovoljno za pospremiti loptu u mrežu kraj nemoćnog Lena. Zanimljivo ovo je prvi gol Lukakua u Chelseaju uopće. U svom prvom mandatu obilježenom posudbama, nije se stigao upisati u strijelce, pa je tako za njega ovaj debi zbilja poseban. Pronađite ga OVDJE.

Igrački, kod Arsenala to uvijek izgleda isto. Nemaju Topnici loše igrače, dapače, ali fali realizacija, fali agresivnosti u onom posljednjem dodavanju prije asistencije za pogodak. Arsenal jednostavno nije dovoljno okomit, koliko nam god bilo oku ugodno gledati njihov nogomet. U prvom poluvremenu su pokušali zaprijetiti mini-pritiskom prema vratima Mendyja, no ne možemo izdvojiti niti jednu baš opasnu situaciju pred njegovim vratima. Zato ih je Chelsea stvarao napretek. Iz jedne takve, poveli su 2:0, iz obrane se preko boka izvukao James. Gol pronađite OVDJE.

Slamka spasa za Topnike je stigla tik pred poluvrijeme kada je Saka pao nakon jednog duela u šesnaestercu, no VAR soba je odlučila da nije bilo dovoljno konatkra za najstrožu kaznu. Uz tu odluku se i otišlo na odmor. Koliko je Arsenal postao predmet ismijavanja najbolje se vidi na Twitteru gdje je Spartak iz Moskve, koji je jučer ispustio bodove u dvoboju s Arsenalom iz Tule, napisao ovo

U drugom dijelu susreta apsolutna repriza događanja iz prvog dijela. Bolji Chelsea, i uporni Arsenal no ne ide, pa ne ide. Najbliže pogotku je bio Tierney oko 60.minute utakmice, no njegov udarac glavom nakon centaršuta sijeva kraj vratnice.

Mogao je i Lukaku do svog drugog gola, no njegov udarac sjajnim refleksom brani Leno i odbija u prečku. Inače, Arsenal je neki dan potpisao još jednog sjajnog čuvara mreže Aarona Ramsdalea, i to za pozamašnu svotu. Kraj ovakvog Lena, ne vidimo potrebu za takvom akvizicijom.

I tako je Arsenal opet pao bez ispaljenog metka. Nakon dva kola, imaju 0 bodova i gol razliku 0:4. Iduće kolo putuju na Etihad na noge Pepu i njegovim Građanima. Auč.

REZULTATI:

Aston Villa - Newcastle 2:0

Crystal Palace - Brentford 0:0

Leeds - Everton 2:2

Manchester City - Norwich 5:0

Brighton - Watford 2:0

Southampton - Manchester United 1:1

Wolves - Tottenham 0:1

Arsenal - Chelsea 0>2



Tagovi

Romelu LukakuChelseaArsenalPremier liga

Ostale Vijesti