REUTERS/Peter Nicholls
REUTERS/Peter Nicholls

Sveci izdržali nalete Crvenih Vragova, Spursi šute i pobjeđuju (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 22.08.21. | 16:51

Sjajno otvaranje nedjeljne akcije na Otoku

Nakon jučerašnje akcije diljem travnjaka nogometom opsjednutog Otoka, gdje smo vidjeli “one” škarice novog Villana Dannyja Ingsa, ali i golijadu Cityja na Etihadu protiv Norwicha, nedjelja u Premier Ligi ne zaostaje, dapače, u svega dvije utakmice nagledali smo se svega i svačega.

U okolici Birminghama na stadionu Molineuax pojavio se bivši trener Nuno Espirito Santo sa svojim Pijetlovima, a na samom jugu zemlje, u Southamptonu, Ralph Hasenhuttl je oprezan dočekao Solskjaera i njegov Manchester United. United se mora zadovoljiti bodom, završiilo je 1:1, dok Spursi s Molineuxa nose puni plijen nakon minimalne, 1:0 pobjede.

Soton je od ove sezone slabiji za odlazak golgetera Ingsa, a United je jači za stopera Varanea ali i krilnog napadača Sancha. Isto tako, domaćin je na St. Mary’s stadion morao doći s knedlom u grlu jer su upravo Crveni Vragovi, skupa s Leicesterom, nanijeli najteže poraze Svecima u novijoj povijesti, oba tima su se dobrano iživila nad Southamptonom, slavivši sa po 9:0.

Danas pak kudikamo drugačija utakmica od te kobne s Old Trafforda u veljači. Soton je poveo uz puno sreće i pomoć Freda kojem se u 30.minuti pripisao autogol. Bolji su bili gosti od prve minute, no ipak je Soton bio taj koji je prvi došao do vodstva. Popuwstio je pritisak Uniteda, igrači su se povukli u svoju polovicu i taman dali dovoljno prostora Svecima da upute udarac vrijedan pogotka. Pomogao je malo i Fred, piše se autogol, ali je pogodak postigao Adams. Pogledajte ga OVDJE.

Drugo poluvrijeme – ista priča. Prvo pritisak Uniteda, pa pogodak, pa opet crna rupa iz koje su se izvukli ponajviše zahvaljujući promašajima Armstronga. Jedan od onih koji su najviše “ponudili” Sotonu svakako je Harry Maguire koji je danas na momente bio strahovito dekoncentriran. No vratimo se mi na gol Vragova. Asistent Pogba, strijelac Greenwood. Ako vam zvuči poznato, u pravu ste, dvojac je dominirao i u prvom kolu protiv Leedsa. Gol za 1:1 pronađite OVDJE.

Pogba je tako postao prvi igrač u povijesti koji je uspio u prva dva kola upisati čak pet asistencija. Dosta dovar način za otvoriti sezonu, zar ne?

Na stadionu Molineaux pak puno dobrih propuštenih prilika, VAR, ali i neka dobro znana lica. Nakon višemjesečne stanke zbog ozljede glave, Raul Jimenez je napokon zaigrao, a Spursi su revitalizirali neke zaboravljene igrače. Prvenstveno tu mislimo na Delle Allija koji je zabio jedini pogodak na utakmici, i to iz jedanaesterca. Pogledajte ga OVDJE.

Par minuta kasnije, žale se Vukovi na start u šesnaestercu, ubacuje se i VAR, ali sudac Stuart Atwell ne svira ništa, igra se dalje. Do poluvremena je utakmica ponudila malo ili ništa, no zato je drugo poluvrijeme zadalo nove glavobolje Jimenezu. Na sreću, nije riječ o novoj ozljedi, već o velikom broju propuštenih velikih prilika za golgetera iz Meksika. Od 60. minute nadalje, Trincao, Traore, Jimenez a naposlijetku i Moutinho, redom su opsjedali vrata Llorisa, no niti jedan od pokušaja nije ušao u mrežu.

Kasnije se probudio i Tottenham, u finišu utakmici su probali redom Kane i Bergwijn, no Jose Sa je na mjestu. Da nije skrivio taj nesretni penal, bio bi svakako jedan od igrača utakmice.

I tako, otpisani od sviju, Spursi su dva kola pišu maksimalnih 6 bodova. Prvo su u gostima svladali favorizirani City, a sada i neugodni Wolverhampton. Tiha voda brege dere...

REZULTATI:

Aston Villa - Newcastle 2:0

Crystal Palace - Brentford 0:0

Leeds - Everton 2:2

Manchester City - Norwich 5:0

Brighton - Watford 2:0

Southampton - Manchester United 1:1

Wolves - Tottenham 0:1

Arsenal - Chelsea 17:30



Tagovi

Premier ligaTottenhamWolvesManchester UnitedSouthampton

Ostale Vijesti