Hajdukov nekadašnji junak i tragičar potpisao za izraelskog drugoligaša

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 28.08.20. | 10:17

Što vi mislite, bi li mu karijera otišla u drugom smjeru da je zabio famozni jedanaesterac?

Ovaj 26-godišnji Zagrepčanin igra na mjestu središnjeg braniča, a u svojoj karijeri nastupao je za Inter Zaprešić, Hajduk, Haugesund i Rudar Velenje.

Ćosić je za u 1.HNL odigrao ukupno 54 utakmice (38 Inter, 16 Hajduk), ali se njegova karijera ponajviše pamti po famoznoj utakmici 4. pretkola kvalifikacija za Europsku ligu kad je branio boje Hajduka.

Stasiti branič bio je standardni član uže obrane Hajduka, a Bili su do tog četvrtog pretkola izbacili rumunjski CSMS Iasi (ukupno 4:3) te ukrajinsku Oleksandriyju (ukupno 6:1, jedan pogodak Ćosića).

Posljednja momčad koja je morala 'pasti' kako bi Hajduk ušao u Europsku ligu bio je izraelski velikan Maccabi Tel Aviv. Prva utakmica igrala se u gostima, 'bili' su poraženi rezultatom 2:1, ali to nije bilo toliko loše budući da im je u uzvratu trebao samo jedan pogodak kako bi osigurali prolazak u grupnu fazu.

Neposredno prije odlaska na predah, u 40. minuti, erupcija oduševljenja na Poljudu. Sušić je izveo jedan prekid, najviši u skoku je Ćosić i Hajduk je poveo. Gosti su se vratili u 52. minuti preko Scarionea, ali Ćosić zabija svoj drugi pogodak na utakmici u 59. minuti.

Budući da pogodaka više nije bilo, Hajduk je svoj put do grupne faze Europske lige treba izboriti preko lutrije jedanaesteraca.

Gosti su zabili četiri, jedan više od domaćina, a jedan od tri promašanih penala dogodio se upravo Ćosiću koji je 'izgorio' pod pritiskom te je poslao loptu nebo pod oblake. Osim njega, jedanaesterce su promašili Ohandza i Tudor, dok su Vlašić, Savas i Sušić bili precizni.

Ćosić je nakon splitske avanture (gdje je bio na jednogodišnjo posudbi) otišao u norveški Haugesund u transferu vrijednom 250 tisuća eura. Na sjeveru Europe zadržao se godinu i pol dana da bi onda u siječnju 2019. stigao u slovenski Rudar kao slobodan igrač.

Dodajemo kako je 26-godišnji branič sa svojom novom momčadi potpisao jednogodišnji ugovor, a njegova trenutna tržišna vrijednost iznosi 200 tisuća eura.

(foto: Miranda Cikotic – Pixsell)

 


Tagovi

Hapoel AfulaLjetni prijelazni roktransferiMarko Ćosić

Ostale Vijesti