Reuters/Jason Cairnduff
Reuters/Jason Cairnduff

Trener Arsenala: “Put do naslova nije posut ružama, ali ja svoju momčad sada volim više nego prije tjedan dana ili tri mjeseca”

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 05.02.23. | 10:05

Everton je protiv vodećeg na ljestvici iznenađujuće osvojio bodove

Nogometaši Arsenala vodeća su momčad Premier lige. Topnici vode s pet bodova prednosti pred drugoplasiranim Manchester Cityjem, koji danas od 17.30 sati gostuje kod Tottenham Hotspura.

U subotu je Arsenal kiksao kod Evertona, koji je pobjedom 1:0 napredovao s pretposljednjeg 19. na 18. mjesto. Momčad Mikela Artete tako je propustila priliku da pobjegne na osam bodova prednosti Građanima, napravi im dodatni pritisak uoči gostovanja u Londonu.

“Znali smo da put do naslova nije posut ružama. Očekivali smo da taj put bude težak, a dokaz je i utakmica protiv Evertona. No, ne preostaje nam ništa drugo nego da nastavimo marljivo raditi i vratimo se na pobjedničke staze”, mirno je rekao trener Topnika.

Upitan osjećaju li njegovi igrači ikakav pritisak, Arteta je rekao:

"Ne, ne mislim, već smo odigrali puno takvih utakmica ove sezone. Ali svaka im čast, to je ono što oni treniraju svaki dan. Morate se jako dobro braniti da biste preuzeli kontrolu i zaradili pravo nametnuti svoju igru. Na trenutke smo to činili, a na trenutke nismo bili dovoljno dobri da bismo dominirali u igri”.

Arteta se posebno osvrnuo na završnicu utakmice na Goodison Parku.

“U zadnjih 10-15 minuta, posebno nakon što smo napravili izmjene, počeli smo im davati puno slobodnih udaraca i radili puno nepromišljenih odluka, a to je upravo ono što oni žele - usporite igru, radite sve jako dugo, igrajte dugo u širinu i ne igrajte puno u dubinu. Nismo to uspjeli dovoljno dobro”.

Potom je trener vodeće momčadi Premier lige poručio:

 "Želim da momčad zna koliko je volim. Volim je puno više sada nego prije tri sata, prije tjedan dana, prije mjesec dana, prije tri mjeseca. Vrlo je lako biti uz igrače kada pobjeđuju i igraju dobro. Ovo su trenuci kada više volim svoje igrače i svoje osoblje i ostat ćemo skupa u ovome”.

Za kraj je Arteta naglasio:

"Ovo će putovanje biti teško i izazovno i bit će velikih kamenja na našem putu i to moramo prevladati. Sada se moramo jako dobro pripremiti za tjedan pred nama kako bismo u subotu bili s pravim emocionalnim duhom da pobijedimo Brentford." (G)



Tagovi

Mikel ArtetaArsenalEvertonPremier liga

Ostale Vijesti