REUTERS/Carl Recine
REUTERS/Carl Recine

Dyche debitirao pobjedom na klupi Evertona, prekinut niz Arsenala

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 04.02.23. | 15:36

Topnici su bili neporaženi od početka rujna, a Everton slavio od kraja listopada

Šok terapija smjene trenera dala je za početak rezultat u Evertonu. Smijenjen je Frank Lampard nakon niza loših rezultata, a onda je početkom tjedna imenovan novi. Klupu je preuzeo Sean Dyche legendarni trener Burnleyja kojeg je vodio deset godina do travnja prošle godine. Igrači kao da su se danas nakon niza loših rezultata htjeli dokazati novom treneru pa su danas na Goodisonu slavili s 1:0 nakon posta od 22. listopada kad su posljednji put pobijedili.

Iako je posjed bio u nogama igrača Arsenala, broj prigoda je bio podjednak. Dyche je danas zatvorio koridore Topnicima prema svom golu pa su ostali bez konkretne ideje kako probiti put do mreže iza leđa Pickforda.

U prvom dijelu više su šansi kreirali igrači Evertona, ali obje momčadi nisu pronalazile put do gola. Sve do 60. minute kad je McNeil ubacio iz kornera, a u skoku je bio najviši stoper Evertona Tarkowski i pogodio za 1:0, a pokazat će se to i konačan rezultat utakmice.

Arsenal je do danas imao tek jedan poraz u prvenstvu i 4. rujna kad je bolji bio Manchester United (3:1). I s ovim porazom i dalje drže prvo mjesto s pet bodova prednosti ispred Manchester Cityja, a teško da će Artetinim igračima navijači i zamjeriti ovo danas s obzirom na to da su u posljednje dvije prvenstvene utakmice slavili protiv velikih rivala Uniteda i Tottenhama.

Everton se ovom pobjedom privremeno izdigao iz opasne zone, a Dyche pokazao da već ima određene alate kojima bi mogao ispuniti cilj ostanka u Premier ligi s klubom iz Liverpoola.



Tagovi

Sean DycheEvertonArsenalMikel ArtetaPremier liga

Ostale Vijesti