REUTERS/Phil Noble
REUTERS/Phil Noble

United vodio 2:0, pa je nakon Casemirovog ludila jedva obranio prednost

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 04.02.23. | 17:58

Rashford je nastavio svoju golgetersku seriju

Manchester United je 70 minuta protiv Crystal Palacea imao sve što bi jedan domaći navijač mogao poželjeti. I igru i posjed i prilike i golove. I vodstvo od 2:0. A onda se nakon koškanja uz aut-liniju i isključenja Casemira situacija sasvim promijenila za Crvene vragove. No domaći su unatoč inkasiranom pogotku uspjeli obraniti prednost i upisali nova važna tri boda.

Već u sedmoj minuti su izabranici Erika ten Haga stigli do vodstva. Rashford je pokupio odbijanac na rubu kaznenog prostora, i pokušao ubaciti, no Hughes je to blokirao. Nesreća za Palace je bila ta da je Hughes to odradio rukom pa je sudac Andrew Marriner nakon konzultacije s VAR-om pokazao na bijelu točku. Ubrzo nakon toga je Fernandes onim svojim klasičnim zaletom i udarcem lagano poentirao za 1:0.

20 minuta nakon vodstva Rashford je fino ispratio dodavanje u 16-ercu, ali je Vicente Guaita obranio njegov pokušaj.

Prije kraja prvo poluvremena viđene su još dvije prilike. Prvo je Fred u 36. pucao jako, ali i neprecizno, a onda je Jeffrey Schlupp u 42. sjajno pucao, no De Gea je još bolje obranio.

U uvodnih 45 minuta sve je bilo na strani Uniteda. Posjed je bio 60 posto na strani domaćina, imao je i 12 šuteva, od čega su četiri bila u okvir gola, dok su gosti pucali tek dva puta, a jedan udarac, onaj Schluppov se probio prema vratima Vragova.

U sličnom tonu protekao je i drugi dio, United je bio osjetno bolja momčad, redale su se prilike pred vratima Palacea, a onda je Rashford u 62. minuti ispratio prizemni ubačaj i sproveo loptu u mrežu za 2:0.

A onda je uslijedio potpuni kaos. U 65. minuti je došlo do naguravanja uz aut liniju nakon jednog starta Schluppa. Oba sastava su se upustila u obračun, no najdalje je otišao Casemiro koji je davio jednog igrača Palacea, pa mu je Marriner nakon pregleda VAR snimke pokazao izravni crveni karton.


Nakon toga je uslijedila opsada Unitedovih vrata, a domaćin je sav fokus preselio na grčevito branjenje svog gola. Nije, međutim, dugo potrajalo – Doucure je u 76. minuti pucao po golu, a Schlupp ju je skrenuo u mrežu za 2:1.

Do kraja je Palace žestoko napadao, bilo je tu nekoliko izglednih prilika, i De Gea je bio sjajan, pa se rezultat do kraja više nije mijenjao.



Tagovi

Premier ligaManchester UnitedCrystal Palace

Ostale Vijesti