Trebao je biti veliko pojačanje Simeonea, nakon samo jedne sezone napušta Atletico

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 03.05.20. | 11:41

Veliko razočaranje, a sam igrač i trener zaključili su da je najbolje da se raziđu ovog ljeta.

Madridski Atletico prošlog je ljeta napravio veliki igrački remont. Nositelji igre posljednje gotovo cijelo desetljeće poput Diega Godina, Antoinea Griezmanna i Rodrija napustili su klub, a trener Diego Simeone odlučio se na potpuno facelifting i dovođenje pojačanja u svoju svlačionicu.

Tako su dovedeni Joao Felix, kao najskuplji igrač u povijesti kluba, Marcos Llorente iz gradskog rivala Reala, stoperi Mario Hermoso i Felipe, bočni igrači Kieran Trippier i Renan Lodi, dok je kao besplatno pojačanje stigao Hector Herrera iz Porta.

Upravo se posljednje spomenuti meksički veznjak pokazao kao Cholovo veliko razočaranje. Iako je upisao 14 prvenstvenih nastupa za Colchonerose, od čega ih je devet stiglo od prve minute, 30-godišnjak se nije pokazao pojačanjem kakvim su ga očekivali na Wandi Metropolitano.

Iako voljni moment i energija nikad nisu bili upitni kod ovog srčanog veznjaka, ostao je poprilično nedorečen u Simeoneovoj četi. Iz tog razloga je sve rijeđe bio počeo dobivati priliku u sastavu Argentinca, a posljednji nastup u udarnoj momčadi imao je sredinom siječnja.

Tada je Herrera odlučio ostati do kraja sezone, premda je imao određene ponude. Ipak, to se nije pokazalo kao dobar potez jer ga Simeone prikovao za klupu za pričuve, te nakon što nije sudjelovao ni minute u dvomeču protiv Liverpoola postalo mu je jasno da on u španjolskoj prijestolnici više nema što tražiti.

Najbolje je i za njega i za Rojiblancose da potraži novi klub, a njegovo otpusno pismo doslovno čeka prvi dan transfer roka kako bi mogao potražiti novog poslodavca.

Kao najzainteresiraniji klub spominje se West Ham koji bi ga htio vidjeti u svojim redovima, prenosi otočki Independent.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Hector HerreraDiego Simeone

Ostale Vijesti