REUTERS/Jennifer Lorenzini
REUTERS/Jennifer Lorenzini

Top 20 trenera Serie A: Tudor i Jurić ispred Allegrija, Sarrija i Mourinha

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 11.11.21. | 10:10

Talijanski TMW objavio je poredak najboljih trenera Serie A nakon trećine sezone, a Hrvati zauzimaju visoke pozicije

Pred reprezentativnu stanku popularni talijanski nogometni portal Tuttomercatoweb objavio je poredak najboljih trenera u Serie A po njihovom izboru. Pozicije dobivaju na temelju učinka njihovih ekipa u elitnom talijanskom natjecanju pa u ukupnu ocjenu ulaze prosječan broj osvojenih bodova, pobjede, porazi, remiji, golovi i drugi faktori nogometne utakmice. Na njihovoj ljestvici nakon trećine sezone prva dva mjesta zauzimaju i treneri prve dvije ekipe Serie A, Milana i Napolija.

Na prvom mjestu je Stefano Pioli s 6.83 bodova, a za petama mu je Luciano Spalletti s 6.79. Iako tek po sredini tablice visoko je zasjeo trener Verone naš Igor Tudor. Od njegovog dolaska u grad Romea i Julije momčad je preporođena i imaju tek jedan poraz u devet utakmica.

„Ako se s jedne strane činilo riskantnim izbor vlasnika Hellas Verone da izuzmu Eusebija Di Francesca, s druge strane postoje činjenice koje u potpunosti dokazuju njihovu pravu. Utjecaj Igora Tudora bio je trenutan. Momčad koja je postala stroj za golove (3 u prosjeku po utakmici) pod vodstvom Hrvata, koji pobjeđuje velika imena poput Rome, koja slama izravne konkurente u borbi za ostanak. Tudoru se također mora odati ogromna zasluga što je probudio igrače poput Giovannija Simeonea, koji se oslobodio nakon 5 mjeseci, a sada nezaustavljiv, i što je posvetio Gianlucu Caprarija, koji je posljednjih godina prečesto zapeo u limbu igrača koji su mogli eksplodirati, ali nisu neka bude gotovo. Faraoni se vratio u vlak s desne strane razdoblja Jurića, a Kalinić izgleda kao onaj iz prvih godina Firence. Nakon što je prije godinu dana završio na stražnjoj poziciji, kao Pirlov pomoćnik u Juventusu, Tudor obilno pokazuje da može biti glavni trener“, opisali su na svojoj stranici TMW hrvatskog trenera.

Šesto mjesto zauzeo je još jedan hrvatski trener, Ivan Jurić koji je prošle sezone vodio Veronu, a ove je trener Torina. S Veronom je radio dobar posao, a isto se očekivalo od njega i u Torinu. Unatoč manjku očekivanih pojačanja i vapaju prema upravi kluba Jurić je dobio hrvatski duo krila Pjaca-Brekalo na posudbu, a i s onim što ima je u boljem momentu nego što je klub bio prošle sezone.

„Okuplja tim koji dolazi iz dvije užasne sezone i ima zaslugu da ga zbije i učini pravim kolektivom koji ne ovisi samo o pojedincu. Temeljno, s obzirom na fizičke probleme koji su izbacili Belottija veći dio ove prve trećine sezone. Obrana (68 primljenih golova 2019./20. i 69. 2020./20.) se transformirala, postala je jača strana, samo 12 golova u pasivi: bolje su prošli samo Milan i Napulj. Izvrstan dosadašnji rad hrvatskog trenera, s obzirom na svadbu sa suhim smokvama, pogledajte samo slijed nedostupnosti u derbiju, što ga je u određenom trenutku utakmice dovelo do toga da igra bez napadača. Nova pojačanja su se integrirala, oklada Milinković-Savić između stativa ide dobro, a iznad svega, Bremerov rast je impresivan. igrač koji je mogao krenuti ali je ostao upravo zato što je trener zapeo. Ukratko, najbolje tek dolazi“, napisali su Talijani o Juriću.

Iza hrvatskih trenera našla su se zvučna imena poput Maurizija Sarrija, Josea Mourinha i Massimiliana Allegria kojima ove sezone ne ide kako su očekivali.

Tuttomercatoweb poredak trenera Serie ATuttomercatoweb poredak trenera Serie A



Tagovi

Ivan JurićIgor TudorMassimiliano AllegriJose MourinhoMaurizio SarriLuciano SpallettiStefano Pioli

Ostale Vijesti