Reuters / Carl Recine Livepic
Reuters / Carl Recine Livepic

Sve duži popis klubova protiv Superlige, ali ima ih i koji su “Za”

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 21.12.23. | 18:14

Premda su Barcelona i Real Madrid glavni zagovaratelji takvih promjena, preostali najveći španjolski klubovi, poput madridskog Atletica i Seville, također su protiv Superlige

Brojni su ugledni europski nogometni klubovi promptno reagirali na odluku suda Europske unije ovog četvrtka te su odbili sudjelovanje u potencijalnoj budućoj Superligi.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Protiv toga su dva najveća njemačka nogometna kluba minhenski Bayern i dortmundska Borussia pa je tako prvi čovjek Borussije Hans-Joachim Watzke kratko i jasno poručio da „klub iz Dortmunda nije dostupan za Superligu“.

Takvo što su odbili i francuska Ligue 1, talijanska Serie A te engleska Premier liga koja je u svom službenom priopćenju obznanila.

„Donesena odluka od strane suda Europske unije vrlo je važna i sigurno će utjecati na nogomet. No, ta odluka ne osigurava osnivanje Superlige, a Premier liga će nastaviti i ubuduće odbijati bilo kakav sličan plan. Navijači su ključan dio nogometa, a oni su puno puta potvrdili svoj stav prema natjecanju koje odvaja europski i nacionalni nogomet“.

PSG, kao vodeći francuski klub, također je odbio ideju o Superligi, a premda su Barcelona i Real Madrid glavni zagovaratelji takvih promjena, preostali najveći španjolski klubovi, poput madridskog Atletica i Seville, također su protiv Superlige.

Negativno je reagirao i Manchester United, dok je predsjednik Napolija Aurelio De Laurentis najavio kako je „spreman na pregovore oko Superlige“. U Hrvatskoj su se prvi protiv izjasnili GNK Dinamo i HNK Rijeka...

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina) 

 


Tagovi

Europska SuperligaUEFACAS

Ostale Vijesti