Screenshot
Screenshot

VIDEO Drugi najtrofejniji poljski klub nakon 21 godinu osvojio Kup

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 02.05.24. | 21:32

Momčad iz Szczecina i dalje ne zna za trofej.

Nogometaši Wisle iz Krakowa pobjednici su Poljskog kupa, oni su u finalu nakon produžetka u Varšavi svladali Pogon iz Szczecina sa 2-1 (0-0, 1-1).

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Pogon je poveo golom Koulourisa (75), na 1-1 poravnao Satrustegui (90+9) da bi u produžetku Rodado (93) pogodio za trijumf Wisle.

Za Wislu je ovo peti naslov pobjednika Kupa, prvi nakon 2003. godine, dok je Pogon i dalje bez ijednog trofeja u svojoj 76-godišnjoj povijesti. Sastav iz Szczecina je četvrti put igrao u finalu Kupa, ali je i četvrti put završio na gubitničkoj strani, nakon 1981., 1982. i 2010. Usto Pogon ima i dva druga mjesta u prvenstvu.

Wisla je prije dvije sezone prvi puta nakon 1996. ispala u drugi rang poljskog nogometa što ovaj uspjeh čini utoliko impresivnijim. Momčad iz Krakowa je s 14 naslova drugi najuspješniji klub u Poljskoj, ali su posljednji naslov osvojili još 2011. nakon čega je uslijedio pad koji je na kraju rezultirao ispadanjem u drugu ligu. 

U njoj su prošle godine završili na četvrtom mjestu te su igrali doigravanje za povratak u Ekstraklasu. No, teškim 4:1 porazom od Puszcze u polufinalu su ostali bez povratka u najviši rang. Sada četiri kola prije kraja drže peto mjesto i čini se da će napad na Ekstraklasu ponovno tražiti kroz žrvanj doigravanja.

Malo sreće navijačima su pružili u Kupu kojeg su osvojili prvi puta nakon 2003. Nije sve tako dobro izgledalo u 75. minuti kada je Pogon poveo golom Efthymiosa Koulourisa. Momčad drugoligaša se nije predavala i golom Eneka Satrusteguija u devetoj minuti sudačke nadoknade uspjevaju utakmicu odvesti u produžetak.

GOL ZA PRODUŽETKE POGLEDAJTE OVDJE (OFENZIVA)

U trećoj minuti produžetka Angel Rodado zabija za veliki preokret. Pogon je do kraja utakmice pritiskao i stvarao prilike, ali nisu uspjeli izboriti jedanaesterce. Wisla je izdržala do kraja utakmice i došla do velikog trofeja koji bi mogao označiti početak nove ere posrnulog velikana.

GOL VRIJEDAN TROFEJA POGLEDAJTE OVDJE (OFENZIVA)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

Wisla KrakowPogon Szczecin

Ostale Vijesti