REUTERS/Stephanie Lecocq
REUTERS/Stephanie Lecocq

Čeferin se ne uzrujava: "Neka to njihovo natjecanje s dva kluba što prije počne"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 21.12.23. | 15:04

Predsjednik Uefe komentirao je najnovije buđenje ideje o pokretanju Superlige

Poslije odluke u kojoj je obrazloženo da su Fifa i Uefa blokirali osnivanje Superlige na nezakonit način, počele su stizati brojne reakcije iz svijeta nogometa. Podsjetimo, Europski sud u Luksemburgiu presudio je u korist tvrtke A22 koja je tužila FIFA-u i UEFA-u koje su, smatraju, djelovale protiv zakona o natjecanju kada su zabranile pokretanje Superlige početkom 2021. godine.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

No, već je nekoliko velikih klubova poput Bayerna, Manchester Uniteda i Atletica poručilo da ne žele biti dio novog natjecanja, a sada je novonastalu situaciju komentirao i predsjednik uefe Aleksander Čeferin.

Slovenac je ironično reagirao i čini se kako nije niti najmanje zabrinut zbog današnje sudske presude.

"Nećemo ih pokušati zaustaviti. Mogu pokrenuti što god žele", naglasio je Čeferin, a potom je u znatno opuštenijem tonu, uz primjetnu dozu ironije, poručio:

"Nadam se da će njihovo vrhunsko natjecanje krenuti što je prije moguće... s dva kluba", kazao je.

Naravno, mislio je na Real Madrid i Barcelonu, koji su zasad usamljeni na listi klubova koji nisu odbili Superligu. No, tek treba vidjeti kako će reagirati talijanski, francuski i preostali engleski velikani, poput Liverpoola, Arsenala, Manchester Cityja i Chelseaja,

"Važno je naglasiti da Superliga nije zasnovana na principima koji su temelj nogometa, a to su principi sportskih uspjeha. Samo Uefa to garantira. Pogledao sam prezentaciju sustava natjecanja. Teško je odlučiti treba li biti šokiran ili zabavljen tim showom. Sustav je još više zatvoren nego onaj iz 2021., koji su svi odbili", tvrdi predsjednik Uefe, a za kraj je poslao poruku:

"Nogomet nije na prodaju". (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Europska SuperligaAleksander ČeferinLiga prvakaUEFA

Ostale Vijesti