DENIS BALIBOUSE/Action Images
DENIS BALIBOUSE/Action Images

Hoće li opet biti ‘tresla se brda, rodio se miš’? Evo i prvog europskog velikana koji odbija Superligu!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 21.12.23. | 13:46

Na društvenim mrežama su dobili pohvale za svoju postupak čak i od navijača drugih klubova

“Europska nogometna obitelj ne želi Superligu”, stoji, između ostalog, u priopćenju Atletico Madrida koji je tako postao prvi klub koji je odbio mogućnost sudjelovanja u Superligi nakon današnje odluke Europskog suda u Luksemburgu u korist tvrtke A22 koja je tužila Uefu i Fifu zbog djelovanja protiv zakona kad su zabranili pokretanje Superlige početkom 2021.godine.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) 

“Njemačka, Francuska, Engleska, Italija i Španjolska (izuzev Barcelone i Real Madrida) ne žele Superligu”, dodaju iz Atletica.

Za kraj su istaknuli kako žele sačuvati europsku nogometnu obitelj i domaća prvenstva te da smatraju da bi se participacija u europskim natjecanjima trebala osigurati izvedbama na terenu, a ne time tko ima novaca i tko može pratiti ‘ritam’ Superligaša, a tko ne.

Spomenimo za kraj kako su se primjerom Atletica vodili i u Manchester Unitedu, Bayernu i u mnogim drugim klubovima koji naprosto ne žele sudjelovati u ovakvom foramtu Superlige, dok je Njemački nogometni savez u svojem kratkom priopćenju naglasio kako DFL "izričito podržava europski sportski model i odbija natjecanja izvan onih koje organiziraju savezi i lige. Nakon što budemo bili u mogućnosti procijeniti cijelu sutaciju, komentirat ćemo detaljnije.”

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Atletico MadridEuropska SuperligaUEFA

Ostale Vijesti