Photo: PA Images/PIXSELL
Photo: PA Images/PIXSELL

Super Orlovi supergolom Iheanacha svladali Faraone, vratar Sijere Leone rasplakao se nakon boda protiv Alžira (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 11.01.22. | 18:41

Odigrane su dvije utakmice današnjeg programa Afričkog kupa nacija.

Trećeg dana Afričkog kupa nacija u ranijem terminu odigrane su dvije utakmice, a večernji dvoboj između Sudana i Gvineje Bisau završio je bez pogodaka.

(3.20) Sudan (2.70) Gvineja Bisau (2.50)

Nakon što je prvi dan jedna utakmica završila rezultatom 1:0, jučer su sva četiri dvoboja završila istovjetnim rezultatom 1:0.

U prve dvije utakmice današnjeg programa, prva, između Alžira i Sijere Leone, završila je bez pogodaka, a derbi prvog kruga, između Nigerije i Egipta, 1:0 pobjedom Super Orlova.

Nigerija je na kraju upisala zasluženu pobjedu protiv najtrofejnije afričke reprezentacije. Jedini pogodak na utakmici zabio je napadač Leicestera Keilachi Iheanacho u 30. minuti utakmice topovskim udarcem s ruba kaznenog prostora (VIDEO). Egipat je u prvom dijelu, a posebno u nastavku utakmice, bila u potpuno podređenom položaju.

Nigerija je na kraju stigla do 'rutinske' pobjede, a Super Orlovi su u nastavku mogli stići i do uvjerljivijeg trijumfa. Egipat je u cijeloj utakmici imao samo jednu šansu, u 71. minuti Mohamed Salah našao se sam pred Madukom Okoyeom, no nigerijski golman sačuvao je svoju mrežu.

Skupina D

Nigerija - Egipat 1:0

Sudan - Gvineja Bisau, 20:00

Alžir, kao jedan od najvećih favorita turnira, imao je velikih problema s reprezentacijom Sijere Leone, pogotovo u prvom poluvremenu kada je Momahed Buya Turay radio jako puno problema Mahrezu i društvu. Početkom nastavka Alhaji Kamara je uspio čak i zabiti, ali iz nedozvoljene pozicije (VIDEO).

U nastavku utakmice Alžir je preuzeo inicijativu, ali Pustinjske lisice na kraju nisu uspjele slomiti Mohameda Kamaru te je Sijera Leone stigla do boda. Golman Sijere Leone na kraju utakmice dobio je nagradu za igrača dvoboja, 'raspao' se pred kamerama i proplakao kao kišna godina (VIDEO).

Skupina E

Alžir - Sijera Leone 0:0

Ejvatorijalna Gvineja - Obala Bjelokoste, 11:1.



Tagovi

Nigerijanigerijska nogometna reprezentacijaAfrički kup nacijaalžirska nogometna reprezentacijaEgipategipatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti