REUTERS/Mohamed Abd El Ghany
REUTERS/Mohamed Abd El Ghany

Halihodžić slavio na startu Afričkog kupa nacija

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 10.01.22. | 21:50

Sve današnje utakmice završile su slavljem od 1:0

Drugog dana Afričkog kupa nacija odigrane su četiri utakmice. Danas su se odigrali prvi susreti skupina B i C. Senegal i Zimbabve otvorili su dan, a slavili su Senegalci golom Sadia Manea u 97. minuti. Senegal je jedan od favorita za osvajanje ovog natjecanja, a danas su se pošteno namučili u prvom susretu skupine B.

Drugi susret ove skupine odigrali su Gvineja i Malawi. Gvineja je s 1:0 pobijedila Malawi u utakmici prvog kola skupine B u Bafoussamu, dok je Maroko slavio također s 1:0 protiv Gane u Yaoundeu. Jedini pogodak na utakmici u kojoj je Gvineja stigla do prvih bodova postigao je u prvom poluvremenu Issiaga Sylla. Malawi, kojem je ovo treći nastup na Afričkom kupu nacija i prvi od 2010., ima 13 članova momčadi zaraženih koronavirusom.


Maroku je u utakmici prvog kola C skupine pobjedu osigurao Sofiane Boufal golom zabijenim sedam minuta prije kraja utakmice. Posljednji susret dana igrali su Komorski Otoci i Gabon u Yaoundeu. Jedini gol na susretu pao je u 16. minuti, a za slavlje Gabona od 1:0 zabio je Aaron Boupendza.


Tako su u vrhu izjednačeni Maroko kojeg vodi Vahid Halihodžić i Gabon u skupini C.

REZULTATI AFRIČKI KUP NACIJA:

Senegal – Zimbabve 1:0

Gvineja – Malawi 1:0

Maroko – Gana 1:0

Komorski Otoci – Gabon 0:1


Tagovi

Afrički kup nacija

Ostale Vijesti