ZOUBEIR SOUISSI/Action Images
ZOUBEIR SOUISSI/Action Images

Super orlovi lete kući: Burkina Faso i Tunis prošli u četvrtfinale Afričkog kupa nacija (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 23.01.22. | 21:58

Započela je nokaut faza Afričkog kupa nacija, a već imamo prvo iznenađenje.

Nigerija se oprašta od Afričkog kupa nacija. U upravo završenom susretu osmine finala Tunis je bio bolji s 1:0. Nakon Alžira koji se od natjecanja oprostio u grupnoj fazi, sada smo svjedočili ispadanju još jedne reprezentacije od koje se očekivalo da dosegne samu završnicu Kupa nacija.

Jedan, ali vrijedan pogodak za Tunis postigao je Youssef Msakni u 47. minuti susreta, njegov udarac iz daljine bio je snažan, ali je nigerijski golman Maduka Okoye trebao bolje reagirati.

Nade u povratak Nigerije dodatno je oslabio Evertonov Alex Iwobi koji je ušao u igru u 59. minuti i svega nekoliko minuta kasnije dobio izravni crveni karton zbog starta na gležanj protivničkog igrača.

Tunis će 29. siječnja u četvrtfinalu igrati protiv Burkine Faso koja je danas u ranijem terminu izbacila Gabon. Prvih 90 minuta susreta i produžeci završeni su rezultatom 1:1, a Istrin Hassane Bande odigrao je nešto više od sat vremena. Burkina Faso slavila je sa 7:6 nakon penala u kojim smo gledali čak devet pucača sa svake strane. Prekosutra ćemo saznati trećeg putnika u četvrtfinale, bit će to Senegal ili Zelenrtski otoci.




Tagovi

Afrički kup nacijaNigerijaTunisBurkina FasoGabon

Ostale Vijesti