Igor Kralj/Pixsell
Igor Kralj/Pixsell

Subotnja pobjeda slavila se uz 'Nedjelju': Jakirović oduševljen novim sustavom, Vidović poručio: „Protiv Rijeke će biti još teže!“

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 13.04.24. | 21:40

Dinamov trener najavio da će inzistirati na igri s dva napadača, a njegov kum da bi Gorica bila bolja da ima - Petkovića

Orila se pjesma sa zvučnika iz Dinamove svlačionice, svirala je 'Nedjelja' Džeja Ramadanovskog, Ne znamo čiji je izbor, tko je bio DJ i je li to možda poruka Istri 1961 da u nedjelju oduzme poneki bod Rijeci. Nije, vjerojatno, poklopilo se, ali Dinamovi igrači imaju razloga za pjesmu. Pobijedili su u Velikoj Gorici 2-0, odigrali dobru utakmicu, potvedili rast forme i najavili pohod na naslov prvaka.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Od prve smo minute pokazali da smo energični, kombinatorni. Tražili smo brzi gol, zabili ga, imali smo prilike da riješimo utakmicu odmah u prvom dijelu, Nevistić odlično reagirao kod šanse Rukavine. U nastavku nismo više tako išli po gol, imali tu veliku priliku, može se osvetiti kad ne zabiješ, ali Bulat je zabio i prelomio susret", kazao je Sergej Jakirović nakon utakmice.

Je li se osjećala nervoza u modrim redovima, s obzirom da je i jesenas Dinamo vodio 1-0, a onda u završnici izgubio sva tri boda?

"Nije nervoza, ali uvijek po glavi kola da možeš biti kažnjen, iz nekog prekida, recimo. Ali, bili smo koncentrirani, nismo ovaj put dopustili takvo što."

Zadovoljan je s novim sustavom, trojica iza, dvojica napadača?

"Radili smo na tome, kad je lopta kod nas, drugačije su linije kretanja. Dobili smo više fluidnosti, s dva napadača opasniji si za suparnika. Pokazalo se dobrim, opasno je kad izgubiš loptu, ali imamo igrače koji se mogu s tim nositi."

Na neki način, najavio je Jakirović da će i dalje igrati u tom sustavu, uostalom, zašto mijenjati nešto što je dobro!? I, tkogod igrao s Petkovićem - zabija. Jednom Brodić, drugi put Kulenović.

"Bruno ima više slobode, spušta se u međuprostor, daje ton našem napadu, kompatibilan je s obojicom, to je dobro za nas!"

Što kaže na kuma Rajka Vidovića, nije mu uzeo bodove?

"Čestitao je nakon utakmice, bori se za svoju momčad. Drago mi je da je došao na HNL scenu, Gorica je napravila dobar potez, on je fajter, momčad ga slijedi, to je dobar potez."

A što kaže Vidović? Kako je on vidio utakmicu?

"Čekala nas je jako zahtjevan utakmica, protiv odličnog Dinama. Oni imaju širinu, dobro smo parirali, poklonili prvi gol, to me ljuti. Trebali smo biti čvršći u duelu, primili smo jeftin gol, imali dobru šansu, nismo iskoristili. Napravili su više i zasluženo pobijedili", korektno je komentirao Vidović, čudeći se velikom broju novinara na 'presici'.

Gorica je odigrala dobro, a što joj još nedostaje da bude bolja?

"Da imam Petkovića, bilo bi bolje. Ali to treba platiti! Pokušali smo preko bočnih pozicija, nismo napravili koliko smo planirali. Jedna dobra situacija, nismo zabili, a primili jeftine golove."

Sad slijedi Rijeka na Rujevici, hoće li to biti lakša ili utakmica?

"Dinamo je tempirao formu, igrao korektno, ali da budemo bolji, možemo biti. Protiv Rijeke će možda biti i teže, na Rujevici, protiv jako kvalitetne momčadi, oni su najbozbiljniji, jer ne osciliraju."








Tagovi

GNK DinamoSergej JakirovićHNK GoricaHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti