Igor Kralj/Pixsell
Igor Kralj/Pixsell

Kume, izgore ti mreža! Modri bacili rukavicu Sopiću, za četiri dana mogli bi biti na vrhu HNL-a

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 13.04.24. | 20:55

Dinamo je dominirao, stvarao šanse i promašivao ih, ali na kraju je Bulat ipak prelomio utakmicu i donio velika tri boda

Prošao je Dinamo i Veliku Goricu (0-2), nastavili su Modri puhati za vrat Rijeci. Štoviše, sad zaostaju dva boda, bačena je rukavina Željku Sopiću i njegovoj momčadi, moraju sutra u Puli uzeti tri boda. Možda i najveći izazov dosad! Ili bi Modri za četiri dana, ako pobijede Varaždin mogli preuzeti vrh HNL-a! Za Dinamo utakmica koju je morao pobijediti i u tome je uspio! Opet smo vidjeli nekoliko lica igre Modrih, odličan početak, jako dobro prvo poluvrijeme, a onda puno više muke u nastavku. Ne ide jednostavno u Velikoj Gorici i kad se čini da bi to mogao biti 'plitak potok', Dinamo teško ovdje dolazi do pobjede.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ostao je Sergej Jakirović vjeran toj novoj ideji, s trojicom u zadnjoj liniji i dvojicom napadača i u toj formaciji Dinamo je opasan, konkretan. Kaneko, Baturina, Vidović, Petković i Kulenović, čak petorica izrazito ofenzivnih igrača poslao je Jakirović na teren, ne znamo je li iznenadio svog kuma Rajka Vidovića na goričkoj klupi, tko zna o čemu su njih dvojica zadnjih dana lamentirali, jesu li se nadigravali već u predigri? U svakom slučaju, Dinamo je na početku izgledao bolje nego u mnogim ranijima gostovanjima na istom terenu, imao je dominaciju od prve minute, gol je 'visio' u zraku. Već u petoj minuti Banić je zaustavio udarac Baturine, bez problema. Jer, Banić je dobar vratar, koji nekad zna ima slabiji dan, kao nedavno protiv Hajduka. Sad ga nije imao. Vrlo brzo Dinamo je i poveo, Vidović je oduzeo loptu, dodao Baturini, koji je na svoj način, kako to genijalci obično rade, proigrao Kulenovića. Došao je sam pred Banića i poentirao. Eksplodirale su tribine Gradskog stadiona, ipak je većina gledatelja navijala za Dinamo, iako se ovo vodi kao gostovanje.

Dinamo je imao ono što je htio, rezultatsku prednost, dobru partiju na terenu, tražio je drugi gol. Koliko je samo puta ove sezone Dinamo propustio zabiti drugi gol i riješiti utakmicu, a onda došao u probleme. Ako možemo usporediti s nekom utakmicom, na ovo bismo prvo poluvrijeme mogli precrtati ono s Poljuda, iz Kupa. Čekate drugi gol Dinama, suparnik je sretan što na odmoru zaostaje tek 0-1, a opet, moglo je sve otići u drugom smjeru. Jedna nesmotrenost Dinamove obrane, Gabriel Rukavina, igrač Modrih na posudbi u Gorici slomio je Ristovskog, bio sam pred Nevistićem, ali Dinamov vratar bio je opet sjajan. Odbijanac je došao do Lazarova, imao je pred sobom prazan gol, ali je loše pucao, pokraj vrata. Ni iz čega mogla je grogirana Gorica izjednačiti!

Kad već spominjemo Ristovskog, ta njegova nervoza sad je već doista simptomatična. Stalno maše rukama, prema suigračima, suparniku, sucu, zaradio je i nepotreban žuti karton u naguravanju s Vujnovićem. A Dinamo nastavio redati šanse, Banić nastavio braniti. Vidović je promašio zicer, netko je odbio s gol-crte, Petković je 'petkovićevski' proigrao Baturinu, on je loše primio taj lijepi poklon, Banić je bio bliži. Kulenović i Vidović bili su još u prilikama prije odmora, nisu uspjeli zabiti.

Kako ćemo odigrati drugo poluvrijeme, trebali smo ovo već riješiti?, pitali su se navijači Dinama u redu za pivo na poluvremenu. Naviknuli su ljudi na Dinamove uspone i padove, na više različitih izdanja unutar jedne utakmice. I, bile su njihova pitanja na mjestu, Dinamo u nastavku nije bio tako goropadan, tako opasan. Iako, sve bi bilo drugačije da je Sandro Kulenović, dotadašnji junak, promašio nemoguće. Sučić ga je sjajno proigrao, Kulenović imao pred sobom praznu mrežu, pucao je preko gola. Dok god je samo 0-1, a u igru ulazi Ante Matej Jurić, koji je Modrima jesenas presudio, ništa nije gotovo, nagledali smo se sličnih scenarija ove sezone. Uvukla se neka neizvjesnost u publiku, Istok je počeo skandirati:'Hoćemo pobjedu!', kao da je osjećao da bi ona mogla izmaknuti. Iako Gorica, zapravo, nije nakon onog Rukavinina zicera ozbiljnije zaprijetila Nevistiću.

A onda se ukazao Marko Bulat. Napokon je zdrav, barem za ulazak s klupe. Ali, udarac s distance nije izgubio. Pucao je s 18 metara, od bloka se odbilo iza Banića. Za potvrdu pobjede, važne i velike, za 0-2 na terenu gdje svi navijaju za Dinamo, a Dinamo rijetko zabija više od jednog gola. Sad je zabio dva, dovoljno. Kum Vidović nije zaustavio Jakirovića u šampionskom pohodu. Sad je pritisak na Rijeci i Sopiću!

Šampioni, šampioni i Dinamo, Dinamo, dugo se još orilo goričkim stadionom. Još je daleko, naravno, ali polako se osjeća taj zanos. Dinamo je počeo jurišati!

Gorica – Dinamo 0-2

Velika Gorica. Stadion: Gradski. Gledatelja: 5751. Sudac: Patrik Kolarić (Čakovec). Pomoćnici: Sanja Rođak-Karšić (Podravske Sesvete) i Ivan Starčević (Bjelovar). VAR: Duje Strukan (Split). AVAR: Alen Jakšić (Split).

GORICA: Banić – Krizmanić, Maloča, Leš, Štiglec – Mrzljak, Pršir (od 83. Kapulica) – Mitrović (od 73.Jurić), Lazarov (od 46.Soldo), Rukavina (od 87.Vrzić) – Vujnović. Trener: Rajko Vidović.

DINAMO: Nevistić – Ristovski, Theophile-Catherine, Perković – Kaneko (od 64. Bernauer), Sučić (od 83.Ademi), Mišić, Vidović (od 64.Hoxha) – Baturina (od 71.Bulat) – Kulenović (od 83. Rog), Petković. Trener: Sergej Jakirović.

Strijelci: 0-1 – Kulenović (13., Baturina), 0-2 – Bulat (88.)

Žuti kartoni: Vujnović, Štiglec; Ristovski, Mišić, Kulenović.

Crveni kartoni: -



Tagovi

GNK DinamoHNK GoricaSandro KulenovićHNLSergej JakirovićHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti