Strahonja: "Vidin gol nije smio biti priznat!"

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 21.08.23. | 23:22

I danima nakon vuku se repovi oko uzvrata Dinama i AEK-a

Sudački ekspert HTV-a Marijo Strahonja analizirao je u emisji Stadion sporne situacije u dvoboju AEK-a i Dinama. Zaključio je da se najveća sučeva pogreška dogodila na samom kraju.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Utakmica za norveškog suca Espena Eskasa nije bila jednostavna, ali od sudaca se očekuje da budu najbolji kad je najteže", smatra Strahonja i ističe da je Norvežanin počeo "ispuštati konce" oko 80. minute, kad je krivom igraču htio dati žuti karton.

"Tad je izgubio koncentraciju, pomiješao je dva igrača, no VAR mu je pomogao. No od tada je izgubio kontrolu", smatra Strahonja.

Pojasnio je situaciju s kaznenim udarcem, rukom Ljubičića u sedmoj minuti nadoknade: 

"Sama situacija se dogodila u 6:05 i to je prihvatljivo, jer nadoknada mora biti najmanje pet minuta. Ljubičić je imao preotvorenu ruku, to jest kazneni udarac. Pozicija Vide je ispravna, on nije nagazio, VAR soba je to analizirala i ispravno zaključila da ništa od toga", kaže, ali dodaje u čemu je velika pogreška suca:

"Kazneni udarac je trebao biti izveden drugačije. On je nakon izvođenja lopte s centra odmah svirao kraj, što pokazuje da je utakmica time za njega bila gotova, što znači da je za njega utakmica završila u 6:40. Ali onda je kazneni udarac trebao biti izveden drugačije, trebao je sve igrače uputiti na centralnu liniju, da budu samo vratar i igrač koji izvodi kazneni udarac. Imali smo takvih primjera, to je uradila upravo naša sutkinja. Nažalost, norveški sudac nije imao kontrolu do samog kraja", zaključio je HTV-ov sudački ekspert.


Tagovi

Marijo StrahonjaDomagoj VidaGNK DinamoLiga prvaka

Ostale Vijesti