Goran Stanzl/Pixsell
Goran Stanzl/Pixsell

Što je s Dinamovim pojačanjima? Pregovori sa stoperima još traju, Kent sve dalje! Ali, stiže Marko Rog?

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 09.02.24. | 09:30

Ukrajinac ili Španjolac mogli bi potpisati za Modre, dok je sve manje izgledno da će Dinamo dovesti Engleza. Zato bi mogao stići bivši Vatreni

Je li dolaskom Pierre-Gabriela, desnog beka iz Nantesa, konačno završio Dinamov prijelazni rok? U Maksimiru će reći da nije, Dinamo još radi, aktivan je na tržištu i poduzimaju u modrim odajama sve da dovedu barem još jednog igrača. Naglasak je na stoperu, to je pozicija, koju je i Sergej Jakirović, nakon ozljede Dine Perića, označio kao ključnu i već danima, kao što smo pisali, u klubu pregovaraju s potencijalnim pojačanjima.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prijelazni rok traje do 15.veljače, ostalo je, dakle, još šest dana da Dinamo završio posao, a još uvijek je prva opcija za stopera, igrač Zorje Luhansk, 21-godišnji Arsenij Batagov. Ljevonogi stoper jako se sviđa Sergeju Jakiroviću, k tome je mlad i mogao bi u budućnosti donijeti i novac u klupsku blagajnu, to je i razlog zašto Dinamo ne odustaje i još uvijek pokušava slomiti ukrajinski klub. Navodno su čelnici Zorje u startu tražili pet milijuna eura, naravno, to je svota, koju Modri ne misle platiti, pokušavaju dogovoriti da cijeli paket ne iznosi više od dva milijuna. Jasno, nije to lagano, ne ide preko noći, ali Modrima ide u prilog što i sam igrač iščekuje transfer. Vidjet ćemo kako će ta priča završiti... Druga je opcija Španjolac Raul Torrente iz Granade, također mlad igrač, njemu su 22 godine. Njegova je prednost što mu na ljeto istječe ugovor, došao bi (gotovo) besplatno, ali prvi je izbor ipak Ukrajinac i tek kad se vidi što će biti s njim, znat ćemo je li se Torrente, prezimenjak simpatičnog filmskog junaka, primaknuo Dinamu.

Sve je, pak, manje izgleda da će Dinamo dovesti još nekog igrača u ofenzivnom dijelu momčadi. Ryan Kent, Englez iz Fenera, čudan je lik, odbio je sve ponude tijekom prijelaznog roka, u turskom velikanu završit će na tribini, ali ni to ga nije natjeralo da ozbiljnije razmisli o Dinamovoj ponudi. Kako doznajemo, Kent, zapravo, nikad nije ni odgovorio na upite iz Maksimira, dojam je da ga Dinamo ne zanima previše. Uostalom, čovjek je zadnji dan prijelaznog roka odbio već dogovoreni transfer u Lazio. Svjesni su u Dinamu da priča s Kentom više nema smisla, da se radi o 'ludoj glavi' i da bi, čak i da dođe nekim čudom, mogao biti tempirana bomba u svlačionici.

Pričalo se proteklog tjedna i o Marku Rogu, bivši reprezentativac bio je u razgovorima s Rijekom pa se u igru uključio i Dinamo. U jednom trenutku činilo se da od toga neće biti ništa, ali Modri su i dalje u razgovoru s Rogom, navodno tu ima pomaka i Rog bi se do kraja prijelaznog roka mogao ukazati u Maksimiru, na posudbi s pravom otkupa iz Cagliarija. Iako neki u Dinamo nisu sigurni što s njim dobivaju, još je ozlijeđen, mogao bi se vratiti na teren tek za mjesec ili mjesec i pol dana i pitanje je što bi donio Dinamu u borbi za naslov. Ipak, kad se ukaže takva prilika, onda je možda treba iskoristiti, a ako ga Dinamo na ljeto otkupi, tada možda bude pojačanje. Ali, pričekajmo 15.veljače.



Tagovi

Sergej JakirovićMarko RogArsenij BatagovRaul TorrenteRyan KentZimski prijelazni rok 2024.GNK Dinamo

Ostale Vijesti