EXPA/PIXSELL
EXPA/PIXSELL

Stasiti napadač kojeg se povezivalo s Rijekom i Hajdukom potpisao za Videoton

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 13.08.21. | 09:17

Mađari nisu bili jalovi u pregovorima, a bivši napadač Dinama dobio je veliku konkurenciju u vrhu napada

Na početku prošle sezone talijanski mediji plasirali su vijest kako je Rijeka poslala službenu ponudu na adresu Salernitane za gambijskog napadača Laminu Jallowa. Stasitog 25-godišnjaka na Rujevici su vidjeli kao idealnu zamjenu za Antonija-Mirka Čolaka koji je tih dana završavao transfer u PAOK, ali je u konačnici cijeli posao propao jer je sada već bivši klub Gambijca imao previsok odštetni zahtjev.

Talijanski Il Matino izvijestio je kako je Rijeka planirala dovesti Jallowa na posudbu s mogućnošću otkupa, ali kad se pojavila Vicenza, koja je odmah bila u stanju platiti 500 tisuća eura koliko je Salernitana za njega tražila, Riječani su postali svjesni kako se moraju okrenuti nekim drugim opcijama.

Jallow je tako završio u Vicenzi, ali taj se potez nije pokazao dobrim, kako za igrača, tako i za klub. On je i ove zime bio netko čije je ime bilo podcrtano u klupskim prostorijama, ali jednostavno ispostavilo se da Rujevica nije suđena napadaču koji je puno prije Riječana već zapeo za oko čelnim ljudima Hajduka. No, za razliku od svojih suparnika sa sjevera Jadrana, 'Bili' nisu predugo bili zagrijani za opciju zvanu Jallow, kad su vidjeli da igrač ima neke druge preferencije i želje brzo su se okrenuli drugim opcijama.

Iako je Jallow izgradio svoje ime u Serie B te su njegove kvalitete naširoko poznate diljem Italije, on je ipak odlučio kako je vrijeme za promjenom. Gambijac je tako sve dogovorio s mađarskim Fehrvarom koji će biti njegov novi dom narednih godinu dana. U posudbu je ugrađena i mogućnost otkupa, ali ona će se aktivirati samo ako to Jallow to igrama zasluži. S druge strane, bude li Jallow jalov pred suparničkim golom, veoma brzo će se vratiti na Čizmu…

Reprezentativac Gambije prošle je sezone skupio tek tri pogotka i dvije asistencije u Serie B, a u novom klubu konkurencija u vrhu napada bit će mu, između ostalog, i nekadašnji napadač Dinama Armin Hodžić.


Tagovi

Lamin JallowLamin Jallownogometni transferitransferiLjetni prijelazni rokVideoton

Ostale Vijesti