TORU HANAI/Reuters
TORU HANAI/Reuters

Stari samuraj ne planira stati: Potpisao za 37. klub u karijeri

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 03.01.22. | 12:59

Nekadašnji dinamovac Kazuyoshi Miura potpisao je za četvrtoligaša Suzuku kojeg vodi njegov dvije godine stariji brat.

Nogometna priča duga 36 godina dobila je svoj nastavak. Radi se o igračkoj karijeri 54-godišnje japanske ikone Kazuyoshija Miure, u domovini potnatog pod nadimkom ‘King Kazu’. Popularni nogometni starac potpisao je ugovor s japanskim četvrtoligašem Suzukom kojeg s klupe vodi njegov dvije godine stariji brat Yasutoshi.

Debitirao je davne 1986. godine u dresu brazilskog Santosa, a nogometni put vodio ga je preko četiri kontinenta. Krajem devedesetih nosio je dres talijanske Genoe i zagrebačkog Dinama iz kojeg se 199. vratio u Zemlju izlazećeg Sunca gdje je odonda i ostao, uz kratku avanturu u australskom Sydneyju.

U Miuri očigledno još tinja ista ljubav za nogometom kao osamdesetih:

“Moji osjećaji prema nogometu i moje težnje nisu se promijenile otkako sam postao profesionalni igrač u Brazilu 1986. godine. Ni strast se nije promijenila” izjavio je za japanske medij, a prije nego što se odlučio pridružiti svom bratu imao je ponude još sedam klubova.

Prošlu sezonu proveo je u prvoligašu Yokohami koji je tokom te sezone ispao u niži rang, a Miura je upisao četiri nastupa.


Tagovi

Kazuyoshi Miura

Ostale Vijesti