Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Srna 'krade' Leku? "Razmatra se mogućnost da ga Šahtar dovede"

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 17.10.23. | 09:25

Utakmica s Osijekom mogla bi puno toga odrediti

Darijo Srna pripremat će Šahtar za nadolazeće utakmice kao privremeni trener. Klub Dariju želi uspjeh i pobjede na novoj pozicijik, kratko je objavio ukrajinski velikan Šahtar nakon što je legendarnog hrvatskog kapetana postavio za svog novog trenera. Ali - privremenog.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, nakon što su prekinuli suradnju s Patrickom van Leeuwenom, trebalo im je brzo rješenje, a tu je uvijek vojnik kluba - Srna. No, na duge staze Šahtar ipak traži drugo rješenje na klupi, kako bi se Srna mogao posvetiti drugim ulogama, onim više uredskim, koje je i do sada radio.

Patrick van Leeuwen je bio na čelu kluba od srpnja ove godine, a momčad je za to vrijeme odigrala 12 natjecateljskih utakmica. U prvenstvu su trenutno treći s 18 bodova, dva manje od vodećeg Krivbasa, jednim manje od Polisje. Slijedi im ligaška utakmica s Čerkasijem, a potom i veliki susret s Barcelonom na Nou Campu u Ligi prvaka samo četiri dana kasnije. Klub igra i na trećem kolosijeku, odnosno, u Kupu gdje će u četvrtfinalu igrati s Viktorijom Sumi.

Za te zadatke ukrajinski velikan bi na klupi htio imati Hrvata, ali ne Srnu. Prema pisanju Sport.ua, na toj poziciji vide trenera Hajduka Ivana Leku.

"Srna je imenovan za nasljednika Patricka van Leeuwena, a istodobno se spominje još jedan Hrvat, razmatra se mogućnost da Ivan Leko sjedne na klupu Šahtara", stoji na Sport.ua.

Jasno, treba vidjeti što će od toga na kraju biti jer je Leko u zaletu s Hajdukom. S Bijelima ima ugovor do 2025., a Hajduk nakon Dinamovih posrtaja sve intenzivnije mašta o naslovu prvaka. Trenutno su drugoplasirana momčad prvenstva, bod iza vodeće Rijeke, a i dva više od trećeplasiranog Dinama. U goste im u sljedećem kolu stiže petoplasirani Osijek pod vodstvom Zorana Zekića. Nisu se Slavonci proslavili na Memorijalu 'Blago Zadro' pa je Zekić zasukao rukave, na drugu utakmicu poslao juniore i drugog trenera, a s prvom momčadi krenuo u remont. Kakvi će istrčati na Poljudu teško je procijeniti, puno je novih vjetrova zapuhalo na Pampasu, a uzmu li skalp Splićanima, ova priča o Leki u Ukrajini možda postane realnija nego što se sada čini pa se nekadašnji suigrači iz Hajduka nađu opet u zajedničkoj avanturi.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Ivan LekoDarijo SrnaHajdukOsijekZoran ZekićŠahtarHNLUkrajina

Ostale Vijesti