Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Zekić "O Hajduku razmišljam danima, o naslovu prvaka je sada neozbiljno govoriti, a klubu trebaju domaći mladi igrači, izgubio je identitet"

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 13.10.23. | 16:03

Zekić je očito iznimno ozbiljan oko ovog mandata u Osijeku, iako je kao i uvijek ostavio mjesta i za koju šalu pa poručio - koliko ću osijediti u ovom mandatu pitajte direktora, ovisi koliko me zadrži na klupi, haha!

Zoran Zekić i službeno je predstavljen kao novi-stari trener NK Osijeka. U društvu s direktorom kluba Vladimirom Čoharom sudjelovao je na presici i najavio koji su mu planovi.

"Jedva čekam da dođem u svlačionicu i krenem s radom. Ne bih htio puno pričati. Stariji sam nego zadnji puta kada sam dolazio. Vodio sam se srcem i onda i sada. Trenutak je malo nezgodan, malo se stvorila negativa, ali na meni i igračima je da to popravimo, a to možemo pokazati ponašanjem, igrama i pobjedama pokazujući koliko respektiramo ovaj klub. Moramo biti kompaktni, disciplinirani, puno više okomiti... Od mog odlaska sam imao nekih 200-njak utakmica, od toga i europskih, bio sam u četiri lige različite, to su sve detalji koji meni daju nadu da ćemo uspjeti sve pokrenuti. Nemam puno vremena, ne treba mi, niti ga tražim. Trebamo od prve utakmice pokazati da krećemo u novom smjeru."

Otišao je s Gradskog vrta, a vratio se na Opus Arenu.

"Gledajući jučer spektakl i glamur na stadionu, nisam bio posve svjestan da sam u Osijeku i Hrvatskoj. To je samo još jedan razlog da damo sve od sebe. Osijek je narastao, očekivanja su sve veća. U tom trenutku kada imaš probleme ili izazove, morate to brzo rješavati. Nije isto igrati u Dinamu, Hajduku, Osijeku ili Rijeci i u nekom drugom klubu. To nosi svoje odgovornosti, ali i draži."


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Zekiću su novinari poručili kako tribine već dugo zazivaju upravo njegovo ime.

"Naravno da je to jedna lijepa činjenia, došla je i do mene u Albaniji. Nije klišej, to je još jedan razlog više da se posvetimo poslu na pravi način, a ja ću samo navijačima reći da sam se ja jako napatio da se vratim, tako da mi ne pada na pamet da se igrači zezaju."

Što je Zekić vidio u momčadi?

"Govorio bih to njima. Dogodilo se u zadnjih godinu dana dosta promjena trenera, svaki dođe sa svojom idejom, dogodilo se i puno trenerskih promjena, ali vjerujem da ćemo s poštenim odnosno, svi zajedno, uprava, stožer, igrači napraviti uspjeh."

Što sada promijeniti?

"Mislim da je najveća kvaliteta ekipna, ali sada je baš i nema, dogodilo se puno promjena, promijenili smo cijelu zadnju linijiu, ali želim da igramo napadački, da iz momčadske igre dođemo do kvalitete. Mislim da imamo pojedince za to. Igrači sigurno znaju što je kod njegovog suigrača najbolji dio njegove igre, tako bi se trebali i ponašati."

Prva utakmica u HNL-u je Hajduk na Poljudu i to 22. listopada. A do tada će Osijek odigrati neke prijateljske utakmice.

"Razmišljam već danima o Hajduku, pogledao sam im sve utakmice ove sezone. Igraju na punom Poljudu, to je i teret i prednost. Hoćemo li od prve utakmice uspjeti napraviti što želimo, vidjet ćemo, ali ćemo dati sve od sebe da igramo hrabro. Ova liga je jako zahtjevna. Bio bih zadovoljan što boljim rezultatom i pozicijom, ali moja najveća želja je da igramo prepoznatljiv nogomet, da imamo što više mladih i domaćih igrača. Da u Europi probaš nešto napraviti kada se već za nju boriš godinu dana. To je moja želja ukupna, nadam se da ćemo do toga doći što prije."

Može li Osijek loviti naslov prvaka?

"Bilo bi to pretjerano sada govoriti s moje poziije. Trebamo igrati dobar nogomet i skupljati bodove. Mogu biti neozbiljan pa reći da može, da izazovem nešto u svlačionici, ali ajmo sada razmišljati samo o Hajduku. Nisam niti druge utakmice htio čuti koje su, fokus je na Hajduku, a na svaku utakmicu moramo ići kao da je kup-utakmica."

Bili ste mlađi u prvom mandatu, a i tada ste se promijenili od prve do zadnje utakmice jer je trajao četiri godine. Kako ćete izgledati za 2-3 godine?

"Kad si javna osoba to je prokletstvo, sve fotografije su dostupne. To je bilo loše razdoblje. Polucrn sam bio, u krizi srednjih godina, a sada sam evo posve bijel, hvala Bogu, haha!"

Kakav je bio rastanak s Partizanijem?

"Moram se zahvaliti Partizaniju da mogu doći u Osijek. Moja dva suradnika će ostati još neko vrijeme tamo da ne bi bio prevelik šok. Dva tjedna ili do zime, vidjet ćemo dok se oni ne snađu."

Koliko planirate koristiti mlade igrače?

"Mladi igrač mora zaslužiti priliku da igra, a ne da igra samo zato što je mlad. Rekao sam već, to je moja želja, volio bih da ih bude što više. To sam pokazao u prvom mandatu. Mislim da smo u nekim trenucima malo izgubili identitet kluba."

Osijek sudjeluje u Vukovaru u dubotu u 12.30 na memorijalu Blago Zadro protiv HNK Vukovara. Potom o ishodu ovisi tko će dan kasnije igrati za treće, a tko za prvo mjesto.

Cijelu presicu predstavljanja Zorana Zekića pogledajte OVDJE.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Zoran ZekićHajdukNK OsijekHNL

Ostale Vijesti