REUTERS/David Klein
REUTERS/David Klein

Šokantne vijesti s Otoka: Veznjak Brightona plaćen 23 milijuna eura zbog srčanih problema prekinuo karijeru!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 10.10.22. | 12:23

Ove sezone je upisao šest nastupa u Premier ligi, ali izgleda kako je 24-godišnjaku utakmica protiv Leicestara, u kojoj je upisao asistenciju u velikoj 5:2 pobjedi, bila posljednja u profesionalnoj karijeri.

Zambijski veznjak Enock Mwepu zaključio je profesionalnu igračku karijeru. Kao grom iz vedra neba stigla je vijest da je najskuplje pojačanje u povijesti Brightona prisiljeno objesiti kopačke o klin zbog srčanih problema.

„Dečko iz malog zambijskog gradića Chambishi mora s vama podijeliti jednu vijest. Bio je ustrajan u naumu da ostvari svoje snove na najvišoj razini, a zbog božje dobrote u tome je i uspio. Neke snove ne odsanjamo do kraja pa vam tako s velikom tugom moram obznaniti kako prekidam karijeru zbog novosti koje sam dobio oko svojeg zdravlja“, rekao je kratko zambijski veznjak pa dodao:

„Želim se zahvaliti svima koji su sudjelovali u mojem nogometnom putovanju, poglavito mojoj ženi i obitelji, agentu, NS Zambije te svim mojim bivšim suigračima i klubovima, baš kao i svima iz Brightona.“

Enock Mwepu je iz Kafue Celtic FC-a prešao u Liefering u ljeto 2017. godine. U Red Bull Salzburgu zadržao se četiri godine nakon čega je za čak 23 milijuna eura prodan u Brighton. To je najveći ulazni transfer engleskog kluba i šesti najveći izlazni transfer austrijskog kluba. Ukupno je u dresu Brihtona skupio 24 nastupa, dva pogotka i šest asistencija, dok je u dresu svoje reprezentacije skupio 24 nastupa i šest pogodaka.

„U šoku smo, pred njim je bila jedna prekrasna karijera koja je naprasno prekinuta. On i njegova obitelj imali su nekoliko teških tjedana iza sebe, nadamo se da će iz svega izaći još jači“, rekao je predsjednik kluba Tony Bloom, da bi se na njega nadovezao trener Roberto De Zerbi.

„Jako mi je žao Enocka. Prije nego što sam došao u klub, pogledao sam momčad i bio sam sretan što ću jednog tako dobrog igrača imati na raspolaganju. Učinit ćemo sve da mu pomognemo u periodu koji dolazi.“

Premier liga, 10. kolo

Subota, 8. listopada

Bournemouth – Leicester 2:1

Chelsea – Wolverhampton 3:0

Manchester City – Southampton 4:0

Newcastle – Brentford 5:1

Brighton – Tottenham 0:1

Nedjelja, 9. listopada

Crystal Palace – Leeds 2:1

West Ham – Fulham 15.00

Arsenal – Liverpool 3:2

Everton – Manchester Utd 1:2

Ponedjeljak, 10. listopada

Nottingham Forest – Aston Villa 21.00

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Enock MwepuBrighton

Ostale Vijesti