Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Službeno: Mirko Marić ima novi klub (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 17.08.21. | 11:31

Dogovorena je jednogodišnja posudba uz mogućnost otkupa ugovora.

Mirko Marić napustio je redove Monze i ovu će sezonu provesti na posudbi u Crotoneu.

26-godišnji Hercegovac je u Serie B stigao prošlog ljeta iz Osijeka za 4,5 milijuna eura, s tim da će Osijeku pripasti dodatnih milijun eura u slučaju da se Monza plasira u Serie A, neovisno o tome hoće li tada Marić biti njihov igrač ili ne.

Marić je karijeru započeo u Širokom Brijegu, a njegov prvi klub u Hrvatskoj bio je zagrebački Dinamo koji ga u ljeto 2014. dovodi u svoje redove za 100 tisuća eura. Marić je odmah po dolasku poslan u Lokomotivu gdje je igrao jako dobar nogomet, a Dinamo ga je u svoje redove vratio tek kad je morao službeno finalizirati njegov transfer u Videoton koji je za Marića izdvojio 650 tisuća eura.

Nije se rođeni Mostarac najbolje snašao u Mađarskoj, ali zato je u Osijeku koji ga za 1,5 milijuna eura dovodi iz Videotona u ljeto 2017. godine. Nije mu dugo trebalo da se prometne u jednog od najboljih napadača 1. HNL, a dobrim igrama zaradio je transfer u Monzu koja je prošle sezone do samog kraja prvenstva bila u borbi za direktnu promociju u Serie A.

No, Marić se u Monzi nikako nije uspio uklopiti, prošle je sezone skupio tek dva pogotka i dvije asistencije u 23 nastupa, a kako bi 'oživjeli' skupo plaćeno pojačanje čelni ljudi Monze odlučili su Marića poslati na jednogodišnju posudbu u Crotone.

Riječ je o klubu koji je lani igrao u Serie A, a u njemu je i veći broj Hrvata ostvario zavidan trag (Ivan Jurić, Ante Budimir). Marić bi uz Nigerijca Simmyja trebao biti udarna igla u napadu kluba koji se ne želi predugo zadržavati u Serie B, a Crotone je zadržao mogućnost otkupa njegovog ugovora.



Tagovi

Mirko MarićCrotoneMonzaposudbaSerie B

Ostale Vijesti