Reuters
Reuters

Službeno: Bayern potvrdio otkaze Kahnu i Salihamidžiću, otkrili i nasljednika

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 27.05.23. | 20:37

Njemački prvak se i službeno oprostio od dugogodišnjih suradnika

Oliver Kahn više nije izvršni direktor FC Bayern Münchena, službeno je objavljeno na Bayernovoj stranici i dodano:

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Na mjestu člana UO za sport bit će zamijenjen i Hasan Salihamidžić. Tako je odlučio nadzorni odbor kluba. Kahna će zamijeniti dosadašnji potpredsjednik uprave Jan-Christian Dreesen. O Salihamidžićevom nasljedniku još se odlučuje."

Dreesen je zadnjih deset godina bio potpredsjednik uprave, a iako je prvotno najavio svoj odlazak u jesen na kraju sezone 2022./23. kako bi potražio nove izazove, ipak će ostati u klubu.

Herbert Hainer, predsjednik nadzornog odbora, otkrio je:

“Odluka o razlazu s Oliverom Kahnom bila je sve samo ne laka za nadzorni odbor. Ipak, zbog cjelokupnog razvoja događaja, došli smo do odluke o novom imenovanju u vrhu Izvršnog odbora. Željeli bismo zahvaliti Oliveru Kahnu na njegovom angažmanu, njegovim idejama i svemu što smo zajedno postigli. Uvijek će ostati velika figura u Bayernu. Želimo mu sve najbolje u budućnosti.”

Novi izvršni direktor nije krio svoje oduševljenje.

“Prije svega, želio bih zahvaliti našem nadzornom odboru na povjerenju koje su mi ukazali. Zapravo, planirao sam nešto drugo u svom životu - ali kad Bayern pozove, sve ostalo ostaviš iza sebe. Ovaj klub mi je oduvijek bio u srcu i znam kakvu pozitivnu snagu može razviti. Nastavit ću koristiti svu svoju energiju kako bih bio uspješan s FC Bayernom na svim područjima i veselim se novom zadatku. Oni koji me poznaju znaju koliko mi znače klub, njegovi zaposlenici i naši navijači.”

Podsjetimo, ranije smo javili kako se Kahn oglasio kratko nakon obrane naslova, a u svojoj je objavi otkrio da mu je klub zabranio dolazak na današnju utakmicu s Kölnom. Više o tome pročitajte OVDJE

.



Tagovi

Oliver KahnHasan SalihamidžićBayern

Ostale Vijesti