Zvonimir Barisin/Pixsell
Zvonimir Barisin/Pixsell

Petković je 'on fire', Livaja nije! I to je razlika Dinama i Hajduka

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 30.03.24. | 22:59

Dinamo je odigrao blizu 50 utakmica ove sezone. A Petkovićev gol za pobjedu na Poljudu vratio je Modre praktički na put k obrani naslova

Jedan gol Petkovića, jedna velika obrana Nevistića i ono Bernauerovo 'brisanje' s crte. Tri poteza, koja su možda okrenula Dinamovu sezonu. Eto, odigrali su Modri blizu 50 utakmica od srpnja do danas, dizali se i padali, senzacionalno pobjeđivali u Europi, onda brutalno udarali o pod. Međutim, cijela ta sezona mogla bi stati u ovih 90 poljudskih minuta, taj pogodak Petkovića, tih 0-1 u Splitu moglo bi sve promijeniti. Dinamo je nakon toliko utakmica, toliko uspona i padova sad, na neki, opet na početku. U pravoj, ravnopravnoj utrci za naslov, s velikim izgledima da na kraju i bude prvak. Da, Rijeka je u naletu, Rijeka izgleda najbolje od svih, ali Dinamo opet ima sve u svojim rukama.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nije to bila utakmica koja će se pamtiti po atrakcijama, utjecao je i jaki vjetar, na kraju su presudila tri poteza Dinamovih igrača i genijalnost Brune Petkovića. Ovo je njegova sezona, sezona u kojoj više nema dvojbi koliko znači za Dinamo. Ako je tih dvojbi dosad i bilo. Igra odlično čitavo proljeće, kad se vratio nakon ozljede, dominira, zabija više nego ikad. I to je osnovna razlika Dinama i Hajduka u ovom trenutku. Dinamo ima Petkovića, on je 'on fire', a Marko Livaja trenutno nije 'taj'. Vukao je Hajduk zadnjih sezona, puno je toga bilo na njegovim leđima, sad je došla 'stanka'. Još se i ozlijedio i pitanje je koliko će izbivati s travnjaka. U ovakvim utakmicama, u ovako neizvjesnoj završnici prvenstva, upravo takvi potezi, jedna lopta, jedan gol ili obrana mogu odlučiti. Dinamo trenutno ima Petkovića, ima još nekoliko pojedinaca, koji su bili dovoljni za trijumf na Poljudu. Modri nisu odigrali ništa posebno, Hajdukovi se igrači tješe da su imali više prilika, ali slaba im je utjeha. Uostalom, oni su dvaput pobijedili Modre, jednom u Maksimiru, nakon što su 60 minuta bili nadigrani, nogomet je to, sve se brzo okrene.

Naravno, ishod Derbija determinira različlita raspoloženja među rivalima, nisu to obična tri boda. Dinamo na krilima pobjede psihološki raste, Dinamovi igrači sad imaju puno više samopouzdanja, Poljud je bio 'čep', koji ih je mučio. Sad se možda odčepilo! S druge strane, u Hajduku se već nakon Derbija osjećala napetost, nervozne su reakcije Mislava Karoglana, vidjet ćemo kako će se idućih dana rasplitati ta priča. Jedan poraz, jedan gol, puno toga se mijenja. Tamo gdje je Hajduk bio prije nekoliko mjeseci, sad je Dinamo. Tamo gdje je prije bio Livaja sad je tamo Petković. I to je ta razlika!



Tagovi

GNK DinamoSergej JakirovićBruno PetkovićDerbiHajdukHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti