Photo: Ivo Čagalj/PIXSELL
Photo: Ivo Čagalj/PIXSELL

OCJENE - Dinamo: Petkovićev gol, Nevistićeva obrana i Bernauerov potez sezone! Navijači imaju novog miljenika

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 30.03.24. | 21:50

Petković je pokazao klasu, Pierre-Gabriel odigrao sjajno unatoč žutom kartonu od druge minute, u Dinamu su rijetki podbacili

Evo kako smo ocijenili Dinamove nogometaše i trenera u Derbiju na Poljudu. Tko je po vama zaslužio plus, a tko minus?

Ivan NevistićVratar
Nije imao puno posla, ali kad je trebalo, bio je na pravom mjestu. Udarac Moufija bio je neugodan, možda i ne bi završio u mreži, ali Nevistić je reagirao kako treba i odbio u korner. A onda zaustavio Nikolu Kaliniću u poziciji iz koje on rijetko promašuje, velika obrana! Takve intervencije donose pobjede i naslove. Pravovremeno je istrčavao, zadržavao igru kad je bilo potrebno, brzo ispucavao kad je osjetio da je to najbolje. Siguran, a to je za golmana u derbijima najvažnije.
Ocjena
7.5
Stefan RistovskiObrana
Na desnoj strani je ipak kao riba u vodi. Malo je toga išlo po njegovoj stazi, nisu tu Bijeli nalazili prolaz, ima autoritet među suparnicima. Odradio je svoj dio posla u defenzivi, prema naprijed smo ga naviknuli gledati i u boljim izdanjima, ali nije to bila niti namjera u ovom dvoboj. Rano je dobio žuti karton i s time se znao dobro nositi, odigrao školski.
Ocjena
6.5
Maxime BernauerObrana
Možda su i Hajdukovi igrači mislili da je on njihova šansa, često najslabija karika Dinamove obrane. Međutim, ne samo da nije previše, a pogotovo ne krucijalno griješio, njegov je jedan od poteza utakmice. Izbacio je s go-crte udarac Moufija i zadržao Dinamu vodstvo u zadnjih trenucima prvog dijela. Ne komplicira, izbacivao lopte u aut, kad je bilo i drugih rješenja, možda to nisu popularna, ali su bila vrlo svrsishodna rješenja. Odlična predstavljanje u Splitu!
Ocjena
7
Kevin Theophile-CatherineObrana
Zaradio je prolaznu ocjenu zbog cjelokupnog dojma i zato što je u 90 posto slučajeva bio priseban, na mjestu. Ali, dvije velike pogreške bile su pravi darovi Hajduku, Bijeli su mogli zabiti, ni krivi ni dužni. Jednom mu je pomogao vjetar, drugi put ga je spasio Nevistić. I, da je završilo drugačije, sve drugo dobro što je napravio palo bi u vodu. Ovako, greške nisu kažnjene, Dinamo je pobijedio, a on ipak ostao zapamćen i po nekoliko vrhunskih reakcija.
Ocjena
6
Ronaël Pierre-GabrielObrana
Dobio je, opravdano, žuti karton već u drugoj minuti. Mnogi bi u takvoj situaciji potonuli, sklanjali se od lopte i bilo kakve reakcije, ali on nije! Ne samo da nije nego je bio na svakoj lopti, koja mu je bila u blizini, na tlu i u zraku osvojio gotovo svaki duel, bio neprelazan. Nije tip, moji će previše ići prema naprijed, pogotovo ne na lijevoj strani, ali ono što je Jakirović trebao u ovoj utakmici od njega, to je i dobio. Sve više izgleda kao pravo pojačanje. Već je postao miljenik navijača.
Ocjena
7
Josip MišićVezni red
Gazda sredine terena! Mišić je odigrao kako se i očekuje, zaustavljao je Hajdukove akcije u začetku, radio presing, presjecao lopte. Dobro, nekad je i on griješio u predaji, smetalo ga je jugo, no, čitavo je vrijeme bio stabilan, siguran. Malo je toga kraj njega prešla i prema jednom i prema drugom golu, rođen za ovakvu utakmicu!
Ocjena
7
Arijan AdemiVezni red
Igrao do 55.minute. Nije mu puno toga polazilo od ruke, dosta izgubljenih lopti, pogrešno dodanih, vidi se da mu nedostaje kontinuitet, da nije pravi. Ali, samo Ademijevo prisustvo na terenu, njegove geste prema suigračima puno znače. Nekoliko je puta podviknuo, rasporedio kolege, objasnio im što moraju raditi. I Dinamo je odmah izgledao bolje. Njegova je uloga veća od same igračke, u tom je segmentu još uvijek nedorečen. A trud, želja, motiv na visokoj razini, kapetanski!
Ocjena
6
Takuro KanekoNapad
Igrao do 55-minute. Jakirović mu je dao prednost nad Špikićem, ali Japanac to nije znao 'vratiti'. Krenuo je ambiciozno, s nekoliko pokušaja prodora ili proigravanja, a onda je nestao. Možda ga je sputao žuti karton i 'ubio' mu agresiju, možda mu je smetao vjetar, kao da ga je usporavao. Uglavnom, skromno...
Ocjena
5.5
Martin BaturinaVezni red
Igrao do 75.minute. Kad nije potpuno zdrav, a sad nije bio, onda Martin nije 'onaj' Martin. Desetak je dana bio ozlijeđen, bio je upitan za utakmicu, znalo se da neće moći svih 90 minuta. Izdržao je 75, pogodio vratnicu, ali osim toga malo je bilo njegove kreacije. Kao i svi Dinamovi igrači gorio je od želje i motiva, nije bježao od duela i bliskih susreta, ali tamo gdje je najbolji, s loptom u nogama ipak je bio malo nedorečen.
Ocjena
6
Arbër HoxhaNapad
Igrao do 89.minute. Najbolje ga opisuje riječ - borac. Iako mu je bio prvi Derbi, nije bio impresioniran, ulazio je u duele, oduzimao lopte, odradio velik posao u obrambenim zadacima. Da, nije mu to osnovni posao, ali jest bitno u utakmicama s ovakvin ulogom. Izostao je napadački učinak, kad je i mogao proći, kad je i pokušao, nije uspio, tu još ima puno prostora za napredak.
Ocjena
6.5
Bruno PetkovićNapad
Doktor Bruno! Ovo je njegova sezona, tu više nema nikakve dvojbe. Zabio je pogodak, kakve zabijaju samo klasni igrači, sve, od primanja lopte do egezekucije bilo je vrhunski, to je taj potez, koji mijenja odnos snaga, ne samo na utakmici nego i u prvenstvu. Ako se trebao iskupiti za išta, recimo, za onaj promašeni kazneni udarac u prvom kolu, onda se iskupio. Čovjek za velike utakmice, to je već toliko puta dokazao.
Ocjena
7.5
Dario ŠpikićNapad
Igrao od 55.minute. Zamijenio je nevidljivog Kaneka pa i nije imao problem biti nešto bolji od njega. Tek toliko da je pritiskao Hajdukovu obranu, otežavao joj izlazak, ponekad se sjurio prema kaznenom prostoru, ali završnica opet nije bila najbolja.
Ocjena
6
Petar SučićVezni red
Igrao od 55.minute. Donio energiju na sredinu terena, pomagao u obrambenim zadacima. Ali, dojam je da je mogao još bolje koristiti prostor, koji se otvorio na 30-ak metara od Hajdukova gola, to je ostao bez učinka.
Ocjena
6
Marko BulatVezni red
Igrao od 75.minute. Vratio se nakon ozljede i neugodne viroze, igrao premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Sandro KulenovićNapad
Igrao od 89.minute. Premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Sergej JakirovićTrener
Dosta je dvojio oko sastava, na kraju su sve njegove odluke bile ispravne. Odlučio se za Pierre-Gabriela na lijevoj strani i pogodio. Dinamo je odigrao jednu zrelu, pravu derbi utakmicu, ovog puta nije igrao na bod, već na pobjedu, takav je bio gard. I kad nije išlo Dinamovim igračima, nisu odustajali, ganjali su taj pogodak. I to ih je nagradilo, kao i trenera. Koji je sad opet čvrsto u sedlu, unatoč svim problemima i oscilacijama, uvijek pronađe način u ključnim trenucima izvući momčad iz ponora. A i to je vrijednost!
Ocjena
7



Tagovi

GNK DinamoDerbiSergej JakirovićBruno PetkovićHajduk

Ostale Vijesti