Sarri pekao zanat kod sutrašnjeg protivnika: Prije 20 godina nismo mogli gledati bilo koju utakmicu

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 01.12.18. | 18:17

Talijanski strateg davno je započeo svoju trenersku karijeru.

Nogometaši Chelseaja u nedjelju igraju utakmicu 14. kola protiv Fulhama na svom Stamford Bridgeu. Uoči sutrašnje utakmice, hit-trener Premiershipa i londonskog kluba, Maurizio Sarri, odgovarao je na novinarska pitanja uoči utakmice.

Engleze je zanimalo od koga je bivši trener Napolija učio trenerski zanat. Strateg 'Bluesa' otkrio je da je puno naučio od Claudija Ranieria – novopostavljenog trenera Fulhama. Sarri je izjavio da je prije više od 20 godina tražio televizijske kanale koji su prikazivali utakmice Fiorentine, koju je u razdoblju od 1993. do 1997. godine vodio upravo Ranieri, da bi kasnije gledao Chelseajeve utakmice, kada je njegov sunarodnjak bio na klupi njegovog trenutnog kluba.

„Da, naravno da sam ga gledao. Nije to bilo kao sada. Prije 20 godina bilo je puno teže gledati Premier ligu u Italiji. Sada je to puno lakše, možete gledati bilo koju utakmicu Premiershipa tamo. Prije 20 godina mogli ste vidjeti jedan susret tjedno“, otkrio je Sarri 'duh vremena', rekao je Sarri, potom pohvalivši sutrašnjeg suparnika: „Claudijeve momčadi su uglavnom jako čvrste. Dobro se brane i često ima jako opasnu kontru. Kao u Leicesteru, ali ne samo u Liecesteru“, rekao je aktualni trener Chelseaja za bivšeg trenera Leicestera s kojim je senzacionalno osvojio naslov 2016. godine.

„Bio sam kod njega kada je trenirao Fiorentinu prije 20 i nešto više godina. Ja sam tada trenirao mali klub u blizini Firence, iz gradića Antella, a bio je jako blizu Fiorentininog trening centra. Mislim da se on ne sjeća našeg sastanka“, rekao je Sarri otkrivši da je vratio uslugu Ranieru kada je ovaj htio učiti od Sarrija: „Prije nešto više od mjesec dana , došao je ovdje kod nas pogledati 2-3 treninga. Htio je razgovarati sa mnom i Gianfrancom (Zolom op.a.) i razgovarali smo 3 dana, prije nego je on postao trener Fulhama. Ipak, to mu neće dati određenu prednost u sutrašnjem susretu“.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Claudio RanieriGianfranco ZolaMaurizio Sarri

Ostale Vijesti