Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

Rudešu se vraća napadač u kojeg se polažu nade, a trener Mijač uoči derbija u Kranjčevićevoj veli: “Njihovi rezultati nisu pravi pokazatelj vrijednosti”

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 01.12.23. | 12:28

Najveći problem Rudešana je neefikasnost

Ove nedjelje od 15 sati na stadionu u Kranjčevićevoj ulici Rudeš u 17. kolu hrvatskog nogometnog prvenstva dočekuje Lokomotivu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Izravni tv-prijenos osim na MAX Sportu 1 bit će i na HRT-ovom Drugom programu.

“Dolazi nam jedna od tri najkvalitetnije momčadi po pitanju segmenta defenzivne igre, ali i fizičke moći. Tako da pokušavamo pripremiti našu igru sukladno karakteristikama protivnika. S druge pak strane, oni su momčad koja je rezultatski možda malo 'zaštucala' kroz zadnji period u prvenstvu (u šest utakmica ima dva poraza i četiri remija, op. a.). Iako, naravno, ti rezultati ne moraju biti pravi pokazatelj vrijednosti. Jer recimo u srazu s Osijekom, ali i Slaven Belupom od koga su izgubili, nisu uopće bili inferiorni. Dapače, rezultat kroz te utakmice uopće nije pokazatelj kvalitete našeg sljedećeg suparnika”, rekao je u najavi ovog dvoboja Rudešov trener Ivan Mijač

Vama će ovo biti druga službena utakmica. Prvo poluvrijeme protiv Gorice bilo je loše, dok ste u drugom poluvremenu, uz neke promjene, ipak izgledali dosta bolje. Možete li na tom tragu nastaviti i u nedjelju? 

“Definitivno. Veseli me što su igrači koji su ušli odmah na poluvremenu, a potom i kasnije kada je ušao Vanja Vukmanović, držali tempo i ritam, te usudio bih se reći, izvedbom čak i nametnuli. Žao mi je što nismo bili još malo hrabriji i odlučniji da neku polupriliku pretvorimo u pravu šansu, pa onda i gol”. 

Ali bez gol(ov)a nema pobjeda? 

“Slažem se. Ja krećem od toga da rješenje može biti u još ustrajnijem pristupu i kvalitetnijem radu kroz trenažni proces. S druge strane, da maksimalno pokušamo potencirati naše kvalitete i sakriti deficite. I na temelju toga bazirati igru na slabostima protivnika”.  

Treneru Mijaču na raspolaganju su gotovo svi igrači, izuzev ozlijeđenih Srbljinovića, Mašale i Rešetara. Topić je u trenažnom procesu, i trebao bi biti spreman do nedjeljne utakmice. Izostanaka zbog kartona nema.

(G)


Tagovi

Ivan MijačNK RudešLokomotiva ZagrebNK LokomotivaKranjčevićeva ulica

Ostale Vijesti