Rijeka nakon velike drame dobila suparnika u drugom pretkolu!

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 04.07.17. | 21:59

Velšanima su za prolaz trebala dva crvena kartona domaćina, Trepča doživjela debakl u Mitrovici. Prolaz osigurali Maltežani, Sjeverni Irci i Armenci.

Velški The New Saints je nakon velike drame svladao Europu na Gibraltaru i izborio drugo pretkolo Lige prvaka u kojem će igrati protiv Rijeke. Unatoč podređenom položaju Wales je na poluvrijeme otišao s prednosti od 2:0. Domaćini se potom vraćaju pogotkom iz penala, no u razmaku od minute dobili su dva crvena kartona i do kraja utakmice igrali s igračem manje.

Iako su izdržali pola sata i izborili produžetke, u posljednjoj minuti prvog produžetka Velšani su ih uspjeli slomiti i izboriti drugi krug.

U prvom dijelu Europa je dominirala, imala je preko 60 posto vremena loptu u svojim nogama, a Velšana nije bilo nigdje. Sve do 37. minute kada su u razmaku od dvije minute zabili dva gola. Prvoj je Ryan Brobbel izveo slobodni udarac, a Ivan Moya glavom zabio u vlastitu mrežu. Svega četiri minute kasnije, Velšani su složili odličnu akciju i preko Scotta Quigleya došli do velike prednosti od 2:0.

Europa u nastavak utakmice odlazi po željene golove i u 53. iz penala preko Liama Walkera smanjuje na 1:2. U 58. minuti dogodio se ključan trenutak dvoboja. Enrique Gomez je nakon jednog duela nagazio protivničkog igrača i zaradio crveni karton, a potom je Alex Wuillo zbog prigovora zaradio isključujući žuti te je Europa do kraja utakmice morala igrati s dva igrača manje.

No, unatoč igri s dva igrača više velška momčad nije nadigrala Europu te je utakmica ušla u produžetke. Ipak, u posljednjoj minuti prvog produžetka TNS je uspio slomiti svojeg protivnika drugim pogotkom Quigleyja i izboriti dvoboje protiv Rijeke.

Prolaz dalje osigurali su i Vikingur s Farskih Otoka te malteški Hibernians.

Nakon poraza od 1:2 na Farskim Otocima od Vikingura kosovska Trepča nadala se povijesnoj pobijedi u Mitrovici i prolasku u drugo pretkolo. No, debitanti su dobili pravu pljusku, točnije njih četiri i s ukupnih 2:6 ispali iz natjecanja.

Medvjeđu uslugu svojoj momčadi napravio je Blerand Kurtishaj koji je u razmaku od dvije minute, između 31. i 33. dobio dva žuta kartona te je Trepča do kraja utakmice morala igrati s igračem manje.

To su gosti s Farskih Otoka iskoristili te su preko Anghela, autogolom Islamija i dvama pogocima Vatnhamara došli do nedostižnih 4:0, a počasni pogodak za Trepču zabio je Hasani. Vikingur će u drugom pretkolu igrati protiv islandskog Hafnarfjordura.

Malteški Hibernians je nakon 2:0 u prvoj utakmici s 1:0 u Tallinnu svladao Infonet i izborio plasman u drugo pretkolo u kojem će igrati protiv Red Bull Salzburga. 

Armeniski Alaškret je kod andorske Santa Colome odigrao 1:1 i s ukupnih 2:1 prošao u drugi krug u kojem igra protiv BATE Borisova. Armenci su na odmor otišli s minimalnom prednosti, a konačni rezultat postavio je Lima u 63.

La Fiorita iz San Marina i Linfield odigrali su 0:0 i gosti su sačuvali minimalnu prednost iz Sjeverne Irske i plasirali se u drugo pretkolo u kojem će igrati protiv „irskog“ Celtica.

(Foto: Europa FC)


Tagovi

RijekaThe New Saints

Ostale Vijesti