REUTERS/Marcelo Del Pozo
REUTERS/Marcelo Del Pozo

Rakitić ipak igra: Sve je u redu, jedva čekam susret s Dinamom

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 16.02.22. | 07:45

Bivši hrvatski reprezentativac odbacio špekulacije o koroni, ozljedi i umoru.

U četvrtak u 21 sat na Ramon Sanchez Pizjuanu Dinamo će se sučeliti sa Sevillom u sklopu šesnaestine finala Europske lige. Dok je sastav Dinama praktički siguran, jedno od najvećih pitanja pred prvi dvoboj u Andaluziji je s kojim će sastavom istrčati Julen Lopetegui. Već smo pisali da španjolski strateg raspolaže s velikim brojem igrača, pred Sevillom je važna utakmica prvenstva (u kojem love drugu titulu u povijesti) protiv Espanyola, a brojni nositelji igre iza sebe imaju veliki broj utakmica i neki osjećaju umor, kako su rekli u recentnim izjavama za španjolske medije.

Jedan od tih standardnih prvotimaca je Ivan Rakitić. Bivši hrvatski reprezentativac nije u jeku mladosti, ima 33 godine, ali i dalje igra na vrhunskoj razini. Ipak, u tim godinama doziranje minutaže je prijeko potrebno. Rakitić je prije par dana propustio trening, zajedno s Martialom i Coronom. Špekuliralo se o blagoj ozljedi, koroni, pa i da će ga Lopetegui ostaviti na klupi kako bi se rekuperirao do Espanyola. No, s Raketom je sve u redu i bit će spreman za sutrašnji dvoboj protiv hrvatskog prvaka.

"Sve je u redu, nisam imao nikakve simptome, zdrav sam, spreman i igrat ću ako me trener, naravno, odlučiti staviti u sastav. Jedva čekam taj susret", kratko je prokomentirao svoju situaciju za Sportske novosti.

U prvi kadar vraćaju se Ocampos i Jesus Navas, nominalno prvi kapetan ekipe kojeg je u odsustvu mijenjao Rakitić. Sastav Seville još nije poznat, no, kako stvari stoje, Raketa bi trebao krenuti od prve minute.

(1.45) Sevilla (4.50) Dinamo (7.20)



Tagovi

SevillaDinamo ZagrebGNK DinamoIvan RakitićJulen Lopetegui

Ostale Vijesti