Sara Aribo/PxImages/ABACAPRESS.COM
Sara Aribo/PxImages/ABACAPRESS.COM

Ivan Rakitić: Dinamo je veliki klub, a put kojim ide Hajduk je jako pozitivan, možda i ja završim u Splitu

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 13.02.22. | 10:05

Progovorio je i o svom odnosu s hrvatskom reprezentacijom, Nikolom Kalinićem, Lukom Modrićem, Leom Messijem

U četvrtak u 21 sat hrvatski prvak Dinamo na Sanchez Pizjuanu odigrat će prvi dvoboj šesnaestine finala Europske lige protiv 'vladara' tog natjecanja, Seville. Andalužane će kao kapetan u tim dvobojima predvoditi proslavljeni hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić koji je dao intervju za tiskano izdanje Večernjeg lista.

Sevilla Dinamo dočekuje nakon prvenstvene pobjede nad Elcheom, s četiri boda manje od Real Madrida, a taj zaostatak mogao je biti i manji da je Raketa kolo prije realizirao jedanaesterac u posljednjoj minuti utakmice kod Osasune, pri rezultatu 0:0.

"Zbog tog neiskorištenog penala nisam spavao dvije, tri noć. Što mogu, situacija je takva. U nekim drugim bitnim situacijama lopta je ušla u gol. Bili smo blizu pobjede, no, unatoč remiju, idemo dobrim, pozitivnim putem i moramo nastaviti tako", rekao je Rakitić kojem su usta bila puna hvale za zagrebački sastav:

"Dinamo je posljednjih godina napravio veliki iskorak u Europi. Više nije veliko iznenađenje vidjeti Dinamo u ovoj fazi natjecanja. Dinamo je velika momčad, a nama će biti jako teško. Dinamo više ne rasprodaje igrače kao nekada. To je fantastično. Nevjerojatno je, recimo, da je golman poput Livakovića i dalje u Dinamu".

Poznato je da je tata Rakitić veliki Dinamovac, a Ivan tvrdi da mu je majka Hajdukovka. On?

"Kada smo brat i ja bili mali, 'skakali' smo na svaki gol Dinama i Hajduka u Europi, da tata i mama budu sretni".

Posljednje vrijeme spominjao se njegov dolazak u Hajduk.

"Prije svega moram čestitati igračima koji su bili spremni vratiti se u 1.HNL. To je fantastično. Nisu se vratili zbog novca nego želje za uspjehom njihovog kluba. Put kojim Hajduk ide je jako pozitivan, a to je dobro za cijeli hrvatski nogomet. U Hajduku igraju moji bliski prijatelji. Nikola Kalinić bio mi je jedan od najbližih kada sam počeo igrati za reprezentaciju. Ja u Hajduku? Još je to daleko od mene, ali nikad se ne zna...", rekao je Rakitić koji je osim s Kalinićem u odličnim odnosima s Perišićem, još jednim igračem kojeg Hajdukov navijački 'puk' vabi na Poljud.

Rakitić se od hrvatske reprezentacije oprostio s 32 godine, po mnogima prerano budući da je i dalje nositelj momčadi jedne od najboljih momčadi Primere.

"Naravno da mi je žao zbog opraštanja, moje srce voli Hrvatsku. Kada ne možeš igrati za reprezentaciju to su najgore utakmice. Recimo, kada sam u Splitu gledao utakmicu protiv Rusije, ta nervoza bila je nevjerojatna. Srce će mi uvijek biti bolno jer više ne igram za reprezentaciju. No, tada je to bio pravi korak, iako sam uvjeren da sam i dalje mogao puno pomoći reprezentaciji. Bilo mi je teško, ali ne treba razmišljati sebično. Trebalo se otvoriti mjesto za novu generaciju. Ja sam im potpora izdaleka".

Rakitić je naglasio kako vjeruje u u kvalitetu ove reprezentacije koja će biti spremna za veliki rezultat na Svjetskom prvenstvu. Progovorio je o svojem 'rivalstvu' s Modrićem, prije u dresu Barcelone, a sada u dresu Seville te o odnosu s bivšim suigračem Leom Messijem.

Cijeli intervju možete pročitati u tiskanom izdanju Večernjeg lista.


Tagovi

Dinamo ZagrebSevillaGNK DinamoHajdukIvan RakitićHrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti