Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Arijan Ademi: Dinamo se jako promijenio od zadnjeg sraza u Sevilli, naučio igrati ovakve utakmice

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 15.02.22. | 17:40

Kapetan hrvatskog prvaka uoči gostovanja u Sevilli u prvom dvoboju razigravanja za osminu finala Europske lige progovorio o momčadi i igračima, a posebno o Bruni Petkoviću

Arijan Ademi je prethodno gostovanje Plavih na Sanchez Pizjuanu, u skupini Lige prvaka 2016. godine (4:0), gledao od kuće, bilo je to u doba njegove nepravedne suspenzije zbog dopinga. Kako je bilo gledati taj potop tadašnje momčadi Ivajla Peteva i može li se nešto takvo ponoviti u četvrtak?

„Bilo je nikako. Najgore što može biti je kad gledaš utakmici, a ne možeš pomoći. No, Dinamo se otad jako promijenio, naučio se igrati takve utakmice. Siguran sam u nas, siguran da možemo napraviti dobre stvari, otići tamo i napraviti sve da se vratitimo s dobrim rezultatom kući“, najavljuje kapetan hrvatskog prvaka.

(1.45) Sevilla (4.50) Dinamo (7.20)

Dio analize s momčadi Željko Kopić i njegov stožer već su napravili.

„Pogledao sam i sam neke njihove utakmice. Jaka su momčad, dosta organizirana, tvrda, čvrsta, vole igrati nogomet, puno jako dobrih individualaca. Drugi su i na ljestvici španjolskog prvenstva, to već puno govori o njima. Bit će teška utakmica, ali mi smo spremni.“

Koje su prednosti i mane momčadi Julena Lopeteguija?

„To će nam trener pokazati sutra na analizi. Siguran sam da imaju i slabih strana i da ćemo ih iskoristiti“.

Kad se usporedi ozračje uoči West Hama jesenas te Tottenhama i Villarreala proljetos, je li sad slično?

„Pa je, slično je. Ali i prije Genka je bilo tako, sve su nam to bitne utakmice. Želimo pokazati i sebe i klub u što boljem svjetlu. Nadam se da ćemo biti dobro ozračje i iza utakmice“.

Imate 11 pobjeda zaredom, među kojima su sve četiri u pripremnim utakmicama. Bili ste izuzetno motivirani u Rovinju, otkud ta promjena? Možda zbog veće konkurencije u domaćoj ligi?

„To je više pitanje za trenera nego za mene. Na nama je da idemo maksimalno, da odrađujemo zahtjeve koji se postave pred nas, nadam se da ćemo tako i ubuduće“.

Koliko nedostaje Bruno Petković? Španjolskim novinarima je misterija kako Dinamo igra dobro i bez njega te da pobjeđuje na krilima Oršića.

„Gledajte, Orša je top igrač, a Petko je možda i najbolji igrač s kojim sam igrao u Dinamu. Momčad smo od 25 igrača, sad je iskočio Orša, nekad Petko, netko treći ili četvrti. Jednostavno, Dinamo je prava momčad, krivo su to Španjolci napisali. A koliko nam Petković nedostaje? Bruno je fantastičan igrač koji jednim potezom može riješiti utakmicu i nedostajao bi svakoj momčadi. Iako, moram pohvaliti i druge, koji su ga dobro nadomijestili i stvarno su dobri igrači. Sad sam počeo govoriti kao direktor! Vučete me, vučete“, završio je sa smijehom Dinamov kapetan.

(1.45) Sevilla (4.50) Dinamo (7.20)

Utakmica Sevilla – Dinamo na Sanchez Pizjuanu igra se u četvrtak u 21 sat.

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Arijan AdemiGNK DinamoSevillaEuropska ligaBruno PetkovićMislav OršićDinamo Zagreb

Ostale Vijesti