Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Željko Kopić uoči puta u Sevillu: Nećemo trčati za Rakitićem, računam na Petkovića, ali i na Emrelija

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 15.02.22. | 15:26

Trener hrvatskog prvaka pred prvo nadmetanje sa šesterostrukim osvajačem Europske lige otkriva kako će igrati Dinamo i tko će na 'šestici' zamijeniti kartoniranog Josipa Mišića

Dan uoči puta u Sevillu, na poprište prve utakmice razigravanja za osminu finala Europske lige (četvrtak, 21.00), u Maksimiru je organiziran Media Day. Trener Željko Kopić je o suparniku koji je već naveliko I naširoko predstavljen u hrvastkim medijima rekao:

“Sevilla je momčad koja ima ozbiljnu kvalitetu, koja igra jako dobar nogomet, ali želim naglasiti zadovoljstvo radom svoje momčadi, s igrama, zajedništvom”, započeo Kopić.

Trener hrvatskog prvaka u prvom nadmetanju neće imati na raspolaganju kartoniranog Josipa Mišića i ozlijeđenog Dinu Perića. Ostali su spremni, pa tako i Komnen Andrić, koji je protiv Gorice zamijenjen na poluvremenu zbog ozljede. Andrić putuje, pa će se do utakmice procijeniti u kakvom je stanju spremnosti. Konkurira i Mahir Emreli, koji je u sve boljem stanju, potvrdio je Kopić.

“U jako kvalitetnom momentu dočekujemo utakmicu, vjerujemo u dobru igru i dobar rezultat.”

(1.45) Sevilla (4.50) Dinamo (7.20)

Bi li izbacivanje Seville bilo senzacija?

“Poučeni iskustvima i rezultatima zadnjih godina mislim da je Dinamo pokazao da je ozbiljan faktor u europskom nogometu. Sigurno je da igramo protiv izuzetno kvalitetnog suparnika i da je Sevilla favorit, ali ne idemo u Andaluziju na izlet, imamo svoje ambicije i što se tiče načina i kvalitete igre, te u konačnici, samog rezultata.”

O samoj momčadi Julena Lopeteguija Kopić veli:

“Imaju individualnu kvalitetu, jasne mehanizme u igri, kvalitetno funkcioniraju kao momčad i što se tiče igre prema naprijed i držanja defenzivne stabilnosti, ali kao i svaka momčad na svijetu imaju segmente u igri koji nisu na najvišoj razini i koje ćemo mi svakako nastojati iskoristiti.”

Što se pak taktike Plave taktike tiče, bit će to opet neka varijanta 3-5-2. Aktivna, a ne čekanje suparnika u 5-3-2

“Dinamo će igrati svoju igru. Naravno da se uvijek nešto pita i suparnika, no mi ćemo igrati na način na koji mi vidimo nogomet, načinom na koji treniramo. Uvijek naglašavam da smo okrenuti sebi, ali igramo protiv takve momčadi da ćemo neke stvari sigurno morati adaptirati prema suparniku.”

Potvrdio je trener Modrih da će umjesto Mišića na ‘šestici’ startati kapetan Ademi, kao uostalom i u Londonu protiv West Hama. Vjerojatan je povratak u početnu postavu Brune Petkovića, koji je otkako je Kopić na klupi odigrao samo derbi protiv Hajduka (90 minuta) te 44 odnosno 36 minuta u dva gosotvanja u Puli protiv Istre 1961.

“Računam na Petkovića. Već sam nekoliko puta izrazio zadovoljstvo načinom na koji trenira. Imao je peha tijekom priprema, ali mislim da smo i bez njegovog učinka, koji nam je izuzetno bitan, pokazali da možemo igrati kvalitetan nogomet i da su igrači koji su iznijeli dosadašnje utakmice pokazali svoju kvalitetu.”

Kopić priznaje da mu je ovo najveća utakmica otkako se bavi trenerskim poslom.

“Sigurno da je. No, uvijek gledate u kojoj ste fazi karijere. Kad sam bio u četvrtoj ligi, pa u finalu hrvatskog Kupa, sve su mi to tada bile utakmice karijere. Tako mi je sada ova. Klubu je također važna i velika i stoga želim da se prezentiramo na najbolji mogući način”

Na pogrešnoj strani terena iz Dinamove perspective bit će Ivan Rakitić.

“Nećemo trčati po cijelom terenu za Rakitićem, Ivan ima ozbiljnu kvalitetu, znamo kako igrai i što je donio hrvatskoj reprezentaciji, a što Sevilli. Mislim da nema nikakvog smisla pripremati utakmicu tako da se posvetimo samo pojedinom igraču, jer tada bismo imali problem s nekim drugim. Moramo se posvetiti njihovoj momčadi, pokriti im sve jake strane i nametnuti se tamo gdje se želimo nametnuti.”

Dinamovim igračima puno znači podrška navijača, prodano je 1000 plus dodatnih 700 ulaznica za Sanchez Pizjuan, no naći će se na stadionu blizu 2000 pristalica Modrih. Kopiću je to iznimno drago, podijelio je to i na svom status na WhatsAppu.

“Siguno da jest. Želim se u ime cijele momčadi zahvaliti na podršci koju smo imali na utakmicama i uvjeren sam, da će biti velika i u Sevilli i to nam je dodatni motiv da odigramo maksimalno i reprezentiramo Dinamo na pravi način.”

(1.45) Sevilla (4.50) Dinamo (7.20)

Koji je to pravi način, kad je suparnik drugoplasirana momčad Primere i šesterostruki osvajač ovog natjecanja? Koji bi rezultat zadovoljio stratega Plavih?

“Idemo odigrati dobar nogomet, postaviti se s pravim gardom i napraviti sve da dođemo do kavlitetnog rezultata, pa ćemo vidjeti što će na to donijeti i kako će se utakmica odvijati. Imamo još i uzvrat u Maksimiru, ali napravit ćemo sve da budemo tamo pravi”, poručio je Kopić.

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

GNK DinamoSevillaEuropska ligaDinamo ZagrebŽeljko KopićIvan RakitićBruno PetkovićMahir EmreliArijan Ademi

Ostale Vijesti