REUTERS/Peter Powell
REUTERS/Peter Powell

Prvo veliko ovoljetno iznenađenje: Naby Keita ide u 13. momčad Bundeslige, klubu je pala web stranica zbog posjeta!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 09.06.23. | 14:02

Napustio je Liverpool kao slobodan igrač pa šokirao odabirom novog kluba

Naby Keita je novi igrač Werdera! Polivalentni veznjak iz Gvineje, koji neće ostati u dobrom sjećanju navijača Liverpoola budući da su ga prije pet godina doveli iz RB Leipziga za ogromnih 60 milijuna eura, dogovorio je suradnju s njemačkim prvoligašem što je izazvalo pravi šok među navijačima tog kluba.

O tom potencijalnom transferu praktički nije bilo nikakvih natpisa, a kad je Werder na društvenim mrežama objavio fotografiju Keite kako potpisuje ugovor, klupska web stranica je – pala! Očito je posjeta bila prevelika, naročito onih koji su željeli potvrdu da ovo nije samo šala. A nije…

Keita će ostati upamćen kao jedna od najgorih kupovina Liverpoola u povijesti. Klopp je od njega imao velika očekivanja, bio je uvjeren da će biti neprikosnoven član udarnih 11, ali zbog konstantnih ozljeda kapetan Gvineje se nikako nije uspio nametnuti u momčadi.

Doduše, u pet godina odigrao je 129 utakmica (uz 11 pogodaka i 7 asistencija), ali to ipak nije dovoljno za igrača koji je tako skupocjeno plaćen. Prije Liverpoola, Keita je igrao za RB Leipzig, Red Bull Salzburg i francuski Istres, dok je prve nogometne korake napravio u gvinejskoj Horoyi.

Werder je u povratničkoj sezoni u Bundesligu zauzeo 13. mjesto, s tim da su skupili tek tri boda više od Stuttgarta koji je ostanak morao osigurati putem dodatnih kvalifikacija. U dugogodišnjoj povijesti kluba Zeleno-bijeli su četiri puta bili prvaci Njemačke, a do posljednjeg naslova (i duple krune) su stigli prije točno 19 godina kad su napad predvodili ubojiti Ailton i Klasnić. Werder je tada imao maestralnu momčad, na golu je bio Reinke, u obrani Ismael i Krstajić, u veznoj liniji Borowski, Davala i Micoud (i Banović), dok su u vrhu napada, uz opjevani dvojac Ailton-Klasnić, bili još Nelson Valdez i Angelos Charisteas.

Keita je drugo ovoljetno pojačanje Werdera. Prije Keite dogovorili su poljskog napadača Kownackog koji je odigrao sjajnu sezonu za Fortunu Düsseldorf (14 pogodaka, 9 asistencija u Bundesligi 2), s tim da ni za njega nisu morali platiti odštetu. U Bremenu očito planiraju velike stvari, a dovođenje ovakve dvojice igrača je sigurno primjer njihovih ambicija…

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Naby KeitaWerderLiverpoolLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti