Potvrđeno je! Kalinić otišao u Belgiju, Hajduk dobio više od 3 milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 27.12.16. | 21:07

Lovre Kalinić više nije vratar Hajduka. Odlazak reprezentativnog vratara potvrdili su i u splitskom klubu.

Kalinić je sve dogovorio s Gentom, a belgijski klub će Hajduku za njega platiti nešto više od 3 milijuna eura. Sada već bivši Hajdukov vratar već je otputovao u Belgiju, a s tribina je večeras gledao poraz svoje nove momčadi od Genka (0:2). Službeno bi kao novi vratar Genta Kalinić trebao biti predstavljen nakon što prođe liječnički pregled, a na Hajdukovim službenim stranicama on se oprostio od splitskog kluba:

„U Hajduku sam stekao vratarsko ime, došao u reprezentaciju i postao zanimljiv europskim klubovima. Prije godinu dana nije realiziran transfer za koji smo svi bili uvjereni da je gotov, a znate kako su specifični vratarski transferi. Ostao sam miran i strpljiv, a Klub mi je pružio sve u skladu sa svojim mogućnostima. Nastavio sam raditi i došla je ponuda Genta s kojom smo svi zadovoljni“, rekao je Lovre na oproštaju od najdražeg Kluba te dodao:

„Imam 26 godina, u Hajduku sam 17 godina i smatram da je vrijeme za novi korak. Hajduku sam dao puno dobrih utakmica i osigurao dobar transfer, a ponavljam, Hajduk je meni dao sve i bit ću ambasador Kluba i u nastavku svoje karijere. Split je moj grad, Hajduk moj klub i vratit ću se prije ili kasnije. Moji nasljednici Dante Stipica i Ivo Grbić su odlični vratari i uvjeren sam da će kao i gotovo uvijek u Hajduku, vratari biti jaki dio momčadi. Gent je novi izazov. Novac koji daju dokaz je da me cijene i vjerujem da ćemo zajedno do velikih stvari.“

Za Hajduk je Kalinić upisao 11.962 službene minute, a čak 50 puta njegova je mreža ostala netaknuta. Lovre je i klupski rekorder sa 775 minuta bez primljenog gola u utakmicama HNL-a. Taj rekord bivši Hajdukov vratar postavio je od 10. kolovoza do 24. listopada 2015. godine kada punih osam utakmica zaredom nije primio gol.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Lovre Kalinić

Ostale Vijesti