Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

‘Poplava’ na Trešnjevci: Nabujala Rijeka potopila i Lokomotivu, Europa joj sada bježi samo dva boda

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 18.02.23. | 19:05

Riječani su se bodovno odvojili od Lokosa i već su šesti

Proljetna rapsodija Rijeke prelila se Kranjčevićevom ulicom u subotu predvečer! Gosti se vraćaju na Kvarner pjevajući nakon što su potopili Lokomotivu 2:1, pogocima Matije Frigana i jokera s klupe Jorgea Obregona, Mateo Marić je smanjio tek u sudačkoj nadoknadi.

Bio je to sraz sedme i osme momčadi hrvatskog nogometnog prvenstva koje su bile bodovno izjednačene, a ovim trijumfom Rijeka se probila na šesto mjesto, sa samo dva boda manje od četvrtoplasirane Istre 1961. Silviju Čabraji nije preostalo drugo nego čestitati kolegi s klupe gostiju Sergeju Jakiroviću, čija momčad je u pet proljetnih kola osvojila 13 bodova (86,67%)!

Rijeka je krenula agresivnije i prva imala priliku, Ampem već u 4. minuti, promašio je loptu, a Cipetić je izbio u korner. Nakon još jedne neiskorištene prilike Princea Ampema zabio je Matija Frigan za goste! Igrala se 10. minuta, Lindon Selahi je dao dubinsku loptu, Mersinaj zakasnio izaći na zaleđe, a mladi napadač Rijeke mirno poput rutinera svladao Nikolu Čavlinu.

Gosti su potom nastavili kontrolirati utakmicu, domaći prijetili iz protunapada. Selahi je u 19. minuti na povratnu Friganovu loptu pucao ravno u Čavlinu, a na drugoj strani kazna je umalo stigla u 25. minuti: Sandro Kulenović je proigrao Aliyua, ali Nigerijac je pucao pokraj vrata. Nevjerojatnu prigodu koju mu je stvorio Stojković promašio je Aliyu u 33. minuti pucavši ravno u Labrovića, a u 35. minuti Galešić i Labrović su bili neoprezni, Stojković je s(p)retno uposlio Kulenovića, koji je s nekoliko metara lijevom nogom promašio nebranjena vrata!

U 38. minuti Bubanja je probao škaricama, ali je Labrović izbio u korner, a u 40. minuti vratar Rijeke je krivo procijenio let lopte, ali je De Haas pucao pokraj gola. U 44. minuti Niko Janković je pucao iz slobodnog udarca iz obećavajuće pozicije, ali u živi zid, a sudac Kolarić je dosudio indirekt za Lokomotivu.

Na poluvremenu su oba trenera napravila dvostruku zamjenu: Vranjković i Goričan umjesto Cipetića i Pivarića, odnosno Smolčić i Banda umjesto Galešića i Jankovića. I već u 47. minuti promašaj Lokosa, opet Aliyu nakon sjajne Milićevićeve lopte slijeva, loše je Nigerijac zahvatio loptu. Rijeka je prvi put u nastavku zaprijetila u 53. minuti, ali Banda je pucao pokraj vratnice.

A onda, nepunu minute nakon nove Jakirovićeve dvostruke zamjene, joker s klupe Jorge Obregon je izbjegao zaleđe na dubinsko Bandino proigravanje, izbio sam pred Čavlinu i mirno plasirao loptu pokraj njega za 0:2.

Napravio je Čabraja još dvije zamjene, ušli su Kačavenda i Tuci, potonji je u 79. minuti tukao glavom, ali je Labrović obranio, a Tuci je odbijanac poslao bliže Ciboninom parkiralištu nego suparničkoj mreži…

Tek je u pretposljednjoj minuti sudačke nadoknade Mateo Marić uspio smanjiti na 1:2, nakon gužve i lošeg čiščenja Rijekine obrane. Uspjeli su Lokosi izboriti slobodni udarac na rubu šesnaesterca u petoj minuti sudačke nadoknade, ali Stojković je pucao preko vratiju, došao je na korner i vratar Čavlina, no lopta je ponovno otišla preko grede. (R. I.)

Lokomotiva – Rijeka 1:2

Poluvrijeme: 0:1

Zagreb. Stadion u Kranjčevićevoj. Gledatelja: 1102 (116 gostujućih)

Sudac: Patrik Kolarić (Čakovec). Pomoćnici: Ivan Janić (Ilok) i Deni Grofelnik (Valpovo). Četvrti sudac: Dario Kulušić (Šibenik). VAR Mario Zebec (Cestica), AVAR Kristijan Novosel (Valpovo).

Strijelci: 0:1 Frigan (10., Selahi),0:2 Obregon (69., Banda), 1:2 Marić (90+2.)

Žuti kartoni: Mersinaj / Janković, Veiga, Smolčić

Crveni kartoni: -

Lokomotiva (4-2-3-1): Čavlina – Cipetić (od 46. Vranjković), Mersinaj, De Haas, Milićević – Marić, Bubanja (od 66. Vasilj) – Aliyu (od 74. Kačavenda), Stojković, Pivarić(od 46. Goričan) – Kulenović (od 74. Tuci)

Rijeka (4-3-3): Labrović – Veiga, Dilaver, Galešić(od 46. Smolčić), Vukčević – Selahi (od 68. Liber), Hodža – Ampem (od 68. Obregon), Janković (od 46. Banda), Marin (od 82. Goda) - Frigan


 


Tagovi

NK LokomotivaHNK RijekaKranjčevićeva ulicaHNLHrvatska nogometna ligaMatija FriganJorge ObregonSilvijo ČabrajaSergej Jakirović

Ostale Vijesti