Sanjin Strukic
Sanjin Strukic

Petković zadnji, ali na vrijeme i jedno 'dobra večer' koje je posebno razveselilo

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 20.09.22. | 19:15

U opuštenoj atmosferi popunio se travnjak Hitreca, Erlić je bio tamo, Šutalo također, a onda odjednom - nema Perišića! Pa gdje je?

Na kišovito zagrebačko poslijepodne, hrvatska nogometna reprezentacija odrađivala je trening na Hitrec-Kacianu u 18 sati. Okupilo se i mnoštvo novinara koji su s nestrpljenjem čekali svaki detalj s južne strane Maksimira.

Nakon što su Mario Pašalić i Joško Gvardiol ovoga puta bili ti koji su morali odraditi medijske obaveze prije samoga treninga, predstavnici sedme sile čekali su nestrpljivo pokraj travnjaka dolaske Vatrenih, komentirajući potiho 'Hoće li Erlić trenirati s momčadi ili odvojeno? Jesu li svi tu? Vidite Šutala?. Stizali su jedan po jedan s osmijehom na licu, pristojno pozdravljajući okupljene.

Ugledali smo svi gustu crnu bradu i primanje lopte prsima u krugu u kojemu su se prvi pristigli reprezentativci zagrijavali, a potom su dolazili i svi ostali... I mlađi i stariji. Naravno, svi predvođeni kapetanom Lukom Modrićem.

Našalili smo se:

"Senatori pa umalo zakasne", a dobili smo odgovor: "Senatori nikada ne kasne, oni su uvijek na vrijeme."

Zapravo je tako i bilo, sve po PS-u. Među posljednjima je stigao i Bruno Petković, povratnik u reprezentativne redove kojega su mnogi s nestrpljenjem očekivali kako bi i u kockastom dresu pokazao poboljšanu formu, raspoloženje, minijature i barem dio atrakcija koje je u dosadašnjem dijelu prvenstva pod Antom Čačićem pokazao u dresu Dinama.

"Je li Bruno zadnji?", čulo se.

"Uvijek zadnji, ali na vrijeme, haha!", odmah su ga obranili.

U opuštenoj atmosferi popunio se travnjak Hitreca, Erlić je bio tamo, Šutalo također, a onda odjednom - nema Perišića! Pa gdje je?

Tik što smo se to upitali, s leđa nam se začulo dobro raspoloženo - dobra večer - i to baš od Perišića! Odmah je odagnao sve brige, gotovo i prije nego li su se stvorile! Stigao je među svoje suigrače, stali su u krug i pripremili se za novi trening dva dana pred novi izazov. Ovoga puta Danska u Ligi nacija. Ranjena ozljedama svojih igrača i slabim minutažama, ali nipošto reprezentacija za podcijenjivanje. Uostalom, bit će slađe s prikupljenim bodovima u krcatom Maksimiru otputovati pred bečke tribine koje će također nositi preko 20.000 hrvatskih navijača. Dobar ispit za Katar, sjajna prilika svim igračima za dokazivanje.

Liga nacija, skupina A1

Četvrtak, 22. rujna

Hrvatska – Danska 20.45

Francuska – Austrija 20.45

Nedjelja, 25. rujna

Austrija – Hrvatska 20.45

Danska – Francuska 20.45


*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Dinamo MaksimirMaksimirStadion MaksimirHrvatska nogometna reprezentacijaZlatko DalićBruno Petković

Ostale Vijesti