REUTERS/Lisa Leutner
REUTERS/Lisa Leutner

Danci 'desetkovani' stižu na Maksimir, a izbornik im vapi: "Nitko od njih još nije u najboljem stanju"

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 19.09.22. | 17:50

"Moramo vidjeti stanje s Jesperom Lindstrømom. Nije jako bolestan pa se nadamo da će imati nekoliko treninga kod kuće u Frankfurtu i da će tada potpuno preboljeti bolest da ga možemo dovesti"

Danska reprezentacija u nadolazećem tjednu igra dvije važne utakmice Lige nacija, od kojih je prva upravo protiv Hrvatske na Maksimiru u četvrtak u 20:45. Sljedeća im je protiv Francuske, a u ponedjeljak je bio prvi trening čete danskog izbornika Kaspera Hjulmanda i nije prošao bez glavobolje. Naime, nedostaje mu nekoliko imena kao što su Yussuf Poulsen, Jonas Wind (obojica nisu pozvana zbog ranijih ozljeda, op.a.) i Andreas Cornelius te Robert Skov, također otpala obojica zbog ozljeda tik pred susret s Hrvatskom. Osim toga, nećemo u Zagrebu gledati Jespera Lindstrøma, koji je zbog bolesti propustio i utakmicu Eintrachta pa je danski izbornik morao dalje potražiti spas.

"Nekoliko onih koje sam koristio, poput Jonasa Winda, Martina Braithwaitea, Kaspera Dolberga i Andreasa Corneliusa, nitko od njih još nije u svom apsolutnom najboljem izdanju. Ipak, jako sam impresioniran Martinom nakon načina na koji se vratio, gdje je u svojoj prvoj utakmici odigrao 85 minuta i postigao dva gola. Izgleda svježe", rekao je njihov izbornik pred novinarima.

Pohvalio je posebno jedno ime bez kojega je također ostao.

"Cornelius je imao lijepo razdoblje bez ozljeda i mogao je puno toga podnijeti. Bio je dobar za nas pa je šteta što je ozlijeđen. Dolberg i Yussuf se vraćaju, a Jonas je van stroja zbog ozljede. Srećom, do SP-a ima još nekoliko mjeseci..."

Jedna je dobra vijest za Dance - povratak igrača kojega osam mjeseci nije bilo na terenu zbog puknuća križnog ligamenta.

“Jako je važno da se Simon Kjaer vratio, fantastičan je kapetan, dobar na terenu i izvan njega. On je uporište u našoj igri, svjetionik momčadi”, izjavio je za danske medije njihov izbornik.

Poulsen je odigrao samo 34 minute u dvije utakmice za Leipzig otkako se vratio nakon tromjesečne pauze zbog ozljede. Zbog toga ga u ovom trenutku nije primjereno birati za reprezentaciju, smatra Hjulmand, ali ostale muke s ozljedama ipak dovode Poulsena u igru.

"Razgovarao sam s Yussufom Poulsenom. Dugo je bio vani i ovaj tjedan uglavnom ne trenira, tako da ga je teško pripremiti. Ali ne mora se dogoditi mnogo stvari prije nego što ga ipak prihvatimo, s obzirom na stanje. Najvažnije mu je obnoviti formu, ali teško ga je očekivati baš ovaj tjedan", kaže Hjulmand.

(2.50) Hrvatska (3.20) Danska (3.00)

Jesper Lindstrøm je bio pozvan, ali zbog bolesti nije prisustvovao kampu reprezentacije. Hjulmand sumnja da će biti spreman za utakmicu u Zagrebu u četvrtak. Izbornik je to već u nedjelju iskoristio i pozvao Andersa Dreyera.

"Moramo vidjeti stanje s Jesperom Lindstrømom. Nije jako bolestan pa se nadamo da će imati nekoliko treninga kod kuće u Frankfurtu i da će tada potpuno preboljeti bolest da ga možemo dovesti. Ali pratimo situaciju iz dana u dan. Ne očekujem da će Lindstrøm biti spreman za prvu utakmicu, a otpadanjem Roberta Skova imamo dva krilna igrača manje, zbog čega je izabran Dreyer. On je već bio u reprezentaciji i zna kako radimo", kaže Kasper Hjulmand.


DANSKI (PRVOTNI) POPIS:

Vratari: Schmeichel, Rønnow i O. Christensen,

Obrana: Wass, Kristensen, Bach, A. Christensen, Kjær, Nelson, Andersen, Larsen i Mæhle,

Vezni red: Eriksenu Højbjerg, Delaney, Jensen, Nielsen i Billing,

Napad: Skov Olsen, R. Skov, Lindstrøm, Damsgaard, Dolberg, Cornelius, Højlund i Braithwaite.


Liga nacija, skupina A1

Četvrtak, 22. rujna

Hrvatska – Danska 20.45

Francuska – Austrija 20.45

Nedjelja, 25. rujna

Austrija – Hrvatska 20.45

Danska – Francuska 20.45


*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Danska nogometna reprezentacijaLiga nacijaHrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti