REUTERS/Andreas Gebert
REUTERS/Andreas Gebert

Danci mislima i u Puli: Mlada zvijezda Salzburga prepuštena U21 vrsti

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 20.09.22. | 12:40

Danski izbornik u odnosu na posljendju utakmicu s Austrijom ne može računati na Winda i Boilesena, pa je vratio legendarnog braniča

Danski izbornik Kasper Hjulmand ništa ne prepušta slučaju. Za utakmicu s Hrvatskom ponovno je u reprezentaciju vratio kapetana Simona Kjæra koji gotovo godinu dana nije nastupao za reprezentaciju. Posljednji put bio je u sastavu protiv Škotske u kvalifikacijama za SP, a potom je propustio dvije prijateljske utakmice protiv Nizozemske i Srbije, odnosno sva četiri dvoboja Lige nacija. Pozivnica Kjæru stigla je zbog toga što izbornik ne može računati na Boilesena koji je cijeli kolovoz proveo van travnjaka zbog ozljede da bi se sada polako vraćao u momčad Københavna.

Čet, 20.45: (2.50) Hrvatska (3.20) Danska (3.00)

Pet, 18.00: (2.45) U21 Hrvatska (3.15) U21 Danska (2.75)

U odnosu na posljednju službenu utakmicu koju je Danska igrala protiv Austrije, na popisu nema niti Jonasa Winda, suigrača Brekala i Franjića u Wolfsburgu koji je u ovoj sezoni upisao tek 34 minute u prvom kolu Bundeslige. Međutim, izbornik Danske dao je priliku i dvojice debitanata. Naime, na popisu se nalazi čak 27 imena, među njima i 19-godišnji Rasmus Højlund koji je ovo ljeto iz Struma prešao u talijansku Atalantu, odnosno Casper Nielsen koji je iz belgijskog Union SG također ovo ljeto otišao u Club Brugge u transferu vrijednom 5,5 milijuna eura. Højlund je napadač, dok je Nielsen centralni vezni.

U momčadi koja dolazi u Zagreb svoje mjesto će vjerojatno pronaći i Jasper Lindstrøm, veznjak koji je suigrač našeg Kristijana Jakića u Eintrachtu iz Frankfurta. Službeno je na okupljanje stigao s virozom, no čini se kako je ipak riječ pozitivnom testu na korona virus obzirom da se u nekim medijima navodi kako bi Lindstrøm u srijedu trebao ozdraviti. U tom slučaju bi mogao biti spreman za dvoboj na Maksimiru.

Čet, 20.45: (2.50) Hrvatska (3.20) Danska (3.00)

Pet, 18.00: (2.45) U21 Hrvatska (3.15) U21 Danska (2.75)

Zanimljivo, koliko je Danskoj bitan uspjeh u Puli gdje se u petak igra prva utakmica play off-a za odlazak na Euro U21 reprezentacija svjedoči činjenica da će Maurits Kjaergaard igrati za mladu reprezentaciju. Kjaergaard je 19-godišnjak koji je standardan u Red Bull Salzburgu i etiketiran je kao nova velika nada danskog nogometa.

POPIS:

Schmeichel, Rønnow, O. Christensen, Wass, Nissen-Kristensen, Bah, A. Christensen, Kjær, Nelsson, Andersen, Stryger Larsen, Maehle, Eriksen, Höjbjerg, Delaney, Jensen, Nielsen, Billing, Skov Olsen, Skov, Lindstrøm, Damsgaard, Dolberg, Cornelius, Höjlund, Braithwaite

Liga nacija, skupina A1

Četvrtak, 22. rujna

Hrvatska – Danska 20.45

Francuska – Austrija 20.45

Nedjelja, 25. rujna

Austrija – Hrvatska 20.45

Danska – Francuska 20.45

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+



Tagovi

Danska nogometna reprezentacijaHrvatska nogometna reprezentacijaSimon KjaerLiga nacijaMaksimirHrvatska U21

Ostale Vijesti