Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Joško Gvardiol: "Chelsea? Vidjet ćemo na zimu što će biti"

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 20.09.22. | 18:48

Hrvatski reprerezentativac je dodao i kako ne smatra da je nezamjenjiv u reprezentaciji

Pred hrvatskom reprezentacijom je dosta težak, ali važan zadatak – pobijediti Dansku i preuzeti prvo mjesto skupine što bi ju dovelo na korak do plasmana u završnicu Lige nacija. Okršaj s Dancima na rasporedu je u četvrtak u 20.45 i to pred rasprodanim maksimirskim stadionom.

Uoči te utakmice, Joško Gvardiol je podijelio svoja razmišljanja. Sjajni stope riga u velikoj formi, a u reprezentacij use vraća nakon što je zbog ozljede preskočio utakmice u lipnju.

„Osjećam se super, zdrav sam. Gledao sam iz bolnice u Hamburgu, ali osjećao sam se kao dio momčadi. Malo sam zaostao na početku sezone jer sam imao rehabilitaciju, čekam sad svoju priliku da se vratim u prvih 11“, naglasio je Joško.

Inače, za hrvatskim stoperom je ovog ljeta vladala prava pomama, a najviše je zagrizao londonski Chelsea koji je navodno nudio i 90 milijuna eura.

„Sretan sam u Leipzigu, druga mi je sezona i imam puno toga za naučiti. Nisam puno razmišljao o transferu, imam ljude koji se bave time. Vidjet ćemo što ćemo i kako na zimu“.

O Danskoj je rekao sljedeće:

„Puno sam pričao s Poulsenom, "Znamo kakva su ekipa, borbena, trče i rade 90 minuta. Mi znamo naše kvalitete, rekao bih da smo kvalitetniji s loptom i sve je na nama, trebamo odraditi muški tih 90 minuta i onda bez pritiska ući u zadnju utakmicu."

Iako ima samo 20 godina, Gvardiol je postao standardni prvotimac hrvatske reprezentacije,

„Ne bih rekao da sam nezamjenjiv, imamo Lovrena, Vidu, Erlića, Šutala. Tko je najbolji, konkurira. I dalje sam najmlađi, u klubu također. Ne mogu zaobići da nosim lopte i slično, ali ne žalim se."

Gvardiol, ali i Hrvatska se ponovno vraćaju na Maksimir.

„Drago mi je opet biti na Maksimiru, vidjeti ljude s kojima sam proveo dvije godine u seniorima, to mi je dodatna motivacija. Vjerujemo u našu kvalitetu, moramo biti malo i lukavi ovu utakmicu. SP? Sigurno da razmišljam o tome, s 19 sam nastupio na Euru, s 20 imam šansu na SP-u. Prije dvije-tri godine ne bih ni spomenuo da se nadam nastupu na takvom natjecanju. No prije toga Danska i Austrija, potom utakmice u klubu, ima još dosta vremena“, rekao je Joško.

Što misli o putu Vatrenih u ovom izdanju Lige nacija?

"Ona prva utakmica s Austrijom, odigrali smo tako kako jesmo, to je iza nas, no dečki su odradili dobar posao u daljnjim utakmicama, preostale su sad ove dvije i trebamo svi dati svoj maksimum."

Četvrtak, 22. rujna

Hrvatska – Danska 20.45

Francuska – Austrija 20.45

Nedjelja, 25. rujna

Austrija – Hrvatska 20.45

Danska – Francuska 20.45


*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaLiga nacijaJoško Gvardiol

Ostale Vijesti